Πώς να αυξήσει την παραγωγή κολλαγόνου στις γυναίκες

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που παράγεται από το δέρμα για να παρέχει ελαστικότητα, απαλότητα και ανθεκτικότητα. Είναι στο δεύτερο στρώμα του δέρματος που ονομάζεται χόριο. Όταν μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου, μπορούν να σχηματιστούν χαλαρές γραμμές και ρυτίδες. Οι γυναίκες εμφανίζουν συχνά απώλεια παραγωγής κολλαγόνου λόγω γήρανσης, καπνίσματος ή παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο. Παρόλο που δεν υπάρχει εγγυημένος τρόπος για την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, μερικές κρέμες, μάσκες και αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να βοηθήσουν.

Εφαρμόστε κρέμες που έχουν σχεδιαστεί για την αύξηση του κολλαγόνου. Τα τοπικά ρετινοειδή αντιμετωπίζουν την απώλεια κολλαγόνου που προκαλείται από την έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία. Σύμφωνα με την Smart Skin Care, οι κρέμες που περιέχουν βιταμίνη C βοηθούν στην προώθηση της παραγωγής κολλαγόνου. Αυτές οι κρέμες είναι διαθέσιμες χωρίς ιατρική συνταγή ή με συνταγή για υψηλότερες συγκεντρώσεις.

Κάνετε μάσκα προσώπου που περιέχει λάδι αβοκάντο, το οποίο ενυδατώνει το δέρμα και είναι συμβατό με τα φυσικά έλαια του δέρματός σας. Αυτό επίσης αυξάνει το κολλαγόνο στο χόριο. Αναμίξτε 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι αβοκάντο με 1/4 φλιτζάνι μέλι και εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας με τα δάκτυλά σας. Ξεπλύνετε τη μάσκα με δροσερό νερό μετά από 15 λεπτά. Εφαρμόστε τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα.

Καταναλώνετε τρόφιμα που αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου και ωφελούν το δέρμα. Τα προϊόντα σόγιας, όπως το γάλα σόγιας, το τυρί και τα υποκατάστατα του κρέατος, περιέχουν γκενιστεϊνη που βοηθάει στην αποκλεισμό των ενζύμων που διασπώνται και γερώνουν το δέρμα. Τα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι, το καλαμπόκι και τα σπαράγγια έχουν λουτεΐνη, πράγμα που αυξάνει την ενυδάτωση και την ελαστικότητα του δέρματος. Τα κόκκινα φρούτα και τα λαχανικά όπως οι κόκκινες πιπεριές, τα τεύτλα και οι ντομάτες έχουν λυκοπενέλη, ένα αντιοξειδωτικό που αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου.

Συζητήστε ιατρικές θεραπείες με τον δερματολόγο σας. Η θεραπεία με λέιζερ και φως μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του δέρματος και στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου και μπορεί να είναι μια επιλογή εάν αντιμετωπίζετε πρόωρη γήρανση ή δεν έχετε τύχη να αυξήσετε την παραγωγή κολλαγόνου μόνοι σας.