Πώς να αφαιρέσετε ένα blackhead από το αυτί

Παρόλο που τα σπυράκια είναι κοινά, μπορεί να είναι ένας πραγματικός πόνος. Αν και ουσιαστικά απλώς φράξει τους πόρους, τα σπυράκια μπορούν προσωρινά να διευρύνουν τους πόρους, καθιστώντας τους πιο αισθητές. Οι μαύρες κηλίδες στο αυτί είναι δύσκολο να φτάσουν και μπορεί να δώσουν την εσφαλμένη εντύπωση ότι το αυτί σας είναι βρώμικο. Μπορείτε να απαλλαγείτε από τα μαύρα σκουλαρίκια, αν και απαιτεί μια συγκεκριμένη τεχνική.

Καθαρίστε καλά τα αυτιά σας με ένα ήπιο πλύσιμο ακμής. Αυτό θα απαλλαγούμε από το πετρέλαιο από τα μαλλιά σας, βρωμιά, κερί και νεκρά κύτταρα του δέρματος που μπορεί να εμποδίσει την άποψή σας για το blackhead. Ξεπλύνετε καλά το αυτί σας με ζεστό νερό.

Κάνετε μια συμπίεση από ένα washclock εμποτισμένο σε ζεστό νερό. Πιέστε αυτό το πανί στο μαύρο κεφάλι στο αυτί σας για αρκετά λεπτά, επανατοποθετήστε το πανί όπως απαιτείται. Αυτό θα μαλακώσει το υλικό μέσα στον πόρο και θα κάνει τον πόρο σας να διευρυνθεί και να ανοιχτεί.

Απορροφήστε ένα βαμβάκι, σφαιρίδιο ή στυλεό σε αλκοόλ. Σκουπίστε σχολαστικά το blackhead με το αλκοόλ για να σκοτώσετε τα βακτήρια και να δώσετε μια καθαρή επιφάνεια στην οποία θα εργαστείτε.

Τυλίξτε τους ιστούς γύρω από τα δάχτυλά σας δείκτη – ή φορέστε γάντια από λάτεξ – και τοποθετήστε την απαλή πίεση και στις δύο πλευρές της μαύρης κεφαλής. Πιέστε προς τα κάτω και έπειτα προς τα πάνω για να αποσπάσετε το υλικό που εμποδίζει τον πόρο. Σκουπίστε το υλικό με βαμβάκι.

Πλύνετε καλά το αυτί σας, στεγνώστε την περιοχή και, στη συνέχεια, εφαρμόστε μια κρέμα ακμής με βενζοϋλ υπεροξείδιο για να θεραπεύσετε τον πόρο, να το συρρικνωθεί και να αποτρέψετε την είσοδο βακτηριδίων.