Πώς να αφαιρέσετε τα μανιτάρια μόνιμα

Τα αγγεία είναι ουσιαστικά κάλους που εμφανίζονται στα δάκτυλα των ποδιών, σημειώνει η κλινική του Cleveland. Λόγω του συνεχούς ερεθισμού, το δέρμα στο δάκτυλο αρχίζει να πυκνώνει και να σκληραίνει. Αυτή η αντίδραση στη χρόνια τριβή ή πίεση είναι ένας αμυντικός μηχανισμός με τον οποίο το δέρμα προστατεύει από φουσκάλες ή έλκη. Αριστερά ανεξέλεγκτα, οι αγκάθια γίνονται επίπονοι και μπορούν να κάνουν το περπάτημα δύσκολο. Παρόλο που μπορείτε να αφαιρέσετε τα κουνέλια στο σπίτι, τα άτομα με διαβήτη ή άλλες καταστάσεις που προκαλούν αναστολή κυκλοφορίας θα πρέπει να ζητήσουν συμβουλές για θεραπεία από το γιατρό τους.

Εφαρμόστε μια στυπτική πούδρα και φορέστε κάλτσες από πολυεστέρα-βαμβάκι για να μειώσετε την εφίδρωση, εάν είναι πρόβλημα. Ο ερεθισμός από τον ιδρώτα και την τριβή συμβάλλει στους κάλους. Εφαρμόστε μια στυπτική ή σπασμένη σκόνη ποδιών καθημερινά, σύμφωνα με την Κλινική του Cleveland. Το άμυλο καλαμποκιού ή η σκόνη τάλκης είναι άλλες αποτελεσματικές επιλογές, σύμφωνα με τον Suzanne M. Levine, D.P.M., έναν ποδίατρο στο νοσοκομείο του Mount Sinai στο “The Book of Home Remedies”. Φορέστε κάλτσες κατασκευασμένες από ένα μείγμα πολυεστέρα και βαμβακιού, καθώς απομακρύνουν την υγρασία από το δέρμα.

Αντικαταστήστε τα παπούτσια που είναι πολύ σφιχτά, ειδικά αν είναι σφιχτά στα άκρα γύρω από τα δάχτυλα των ποδιών. Αυτή είναι η κύρια αιτία των κοραλλιών, σημειώνει η κλινική του Cleveland. Χωρίς την εξάλειψη της πηγής τριβής ή πίεσης που οδήγησε στο καλαμπόκι, θα είναι δύσκολο να αφαιρεθεί και πιθανόν να επαναληφθεί.

Φορέστε ένα καλαμπόκι γύρω από το καλαμπόκι πριν από την αφαίρεση. Αυτές οι επένδυσεις σε σχήμα ντόνατς προστατεύουν το καλαμπόκι από περαιτέρω ερεθισμό και εμποδίζουν την ανάπτυξη. Επιλέξτε ένα που περιέχει σαλικυλικό οξύ, το οποίο βοηθά στην απομάκρυνση του νεκρού δέρματος στο καλαμπόκι και αρχίζει να μαλακώνει την ανάπτυξη, εξηγεί το Ίδρυμα Nemours.

Κάντε ένα λουτρό ποδιών με ζεστό νερό και μια μικρή ποσότητα υγρού σαπουνιού. Απολαύστε το πόδι με το καλαμπόκι για περίπου 10 λεπτά.

Βρέξτε ένα ελαφρόπετρα. Τρίψτε ελαφρά πάνω από το καλαμπόκι, χρησιμοποιώντας μια κίνηση από τη μία πλευρά στην άλλη. Ξεπλύνετε την πέτρα και το πόδι σας περιοδικά για να αφαιρέσετε μικρά κομμάτια ελαφριάς ελαφρόπετρας. Συνεχίστε μέχρι το καλαμπόκι να λειανθεί σχεδόν στην επιφάνεια του δέρματός σας. Προσέξτε να μην φτάσετε στην επιφάνεια του υγιούς δέρματος.

Συνεχίστε να φοράτε ένα μη φαρμακοποιημένο μαξιλάρι καλαμποκιού γύρω από την περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία για μια ημέρα ή δύο για να αποφύγετε τον ερεθισμό, τις φουσκάλες ή την υποτροπή.