Πώς να αφαιρέσετε τα σημάδια ανεμοβλογιάς

Η ανεμοβλογιά είναι μια κοινή παιδική ασθένεια. Ωστόσο, σύμφωνα με την Kids Health, ο καθένας μπορεί να πάρει ανεμοβλογιά. Αυτή η εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια προκαλεί φαγούρα, ανυψωμένα χτυπήματα σε όλο το σώμα σας. Οι εξογκώματα γενικώς εξαφανίζονται μόνοι τους. Σύμφωνα με το Medline Plus, ο κνησμός των εξογκωμάτων μπορεί να προκαλέσει βακτηριακή λοίμωξη που έχει ως αποτέλεσμα ουλές. Σε ενήλικες που πάσχουν από ανεμοβλογιά, οι ουλές τείνουν να είναι πιο σκούρες από αυτές που εμφανίζονται στα παιδιά. Δεν είναι όλες οι θεραπείες στο σπίτι αποτελεσματικές για όλους στη μείωση ή την αφαίρεση των ουλών και οι περισσότερες θεραπείες δεν υποστηρίζονται από επιστημονικές αποδείξεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να απαιτείται ιατρική θεραπεία για την αφαίρεση των ουλών. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σπίτι θεραπεία.

Εφαρμόστε πήκτωμα αλόης βέρα σε ουλές. Μπορείτε να αποκτήσετε το τζελ από τα φυτά της αλόης βέρα, απομακρύνοντας τα άκρα των φύλλων και πιέζοντας το τζελ. Σύμφωνα με το Alford ENT και την πλαστική χειρουργική του προσώπου, η αλόη βέρα έχει δείξει την υπόσχεσή της για μείωση της ερυθρότητας και της φλεγμονής από μια ουλή και μπορεί να την βοηθήσει να είναι λιγότερο ορατή.

Βάλτε ένα κομμάτι της εξωπυραμίδας κρέμας στα σημάδια σας. Η κρέμα απολέπισης βοηθά στη μείωση του σκοταδιού των ουλών και βοηθά τον τόνο του δέρματος να αναμειχθεί με το δέρμα που περιβάλλει την ουλή. Σε γενικές γραμμές, οι περισσότερες κρέμες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για μερικές εβδομάδες για να είναι αποτελεσματικές.

Τρίψτε μέλι στα σημάδια σας. Το μέλι είναι μια φυσική θεραπεία Αγιουρβέδα για τα σημάδια της ανεμοβλογιάς που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισής τους. Σύμφωνα με τα Ayurvedic Medicines, το μέλι μπορεί να βοηθήσει να θεραπεύσει τις ουλές σε μόλις τρεις ημέρες.

Κάντε μια θεραπεία με μικροδερμοαπόξεση. Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Palo Alto, το microdermabrasion είναι μια καλλυντική θεραπεία που αφαιρεί απαλά το επιφανειακό στρώμα του δέρματός σας. Βοηθά στη βελτίωση της υφής και της εμφάνισης του δέρματός σας και στη μείωση των ουλών. Οι θεραπείες γενικά χρειάζονται περίπου 20 λεπτά.

Μασάζ κρέμα λεμόνι βάλσαμο σε ουλές μετά το πλύσιμο το πρόσωπό σας. Σύμφωνα με την εναλλακτική ιατρική εμπειρογνώμονα Linda Page στο βιβλίο της, “Υγιής επούλωση: Ένας οδηγός για αυτοθεραπεία για όλους”, η κρέμα λεμόνι βάλσαμο μπορεί να βοηθήσει να εξασθενίσει τα σημάδια.

Συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο. Σύμφωνα με το Alford ENT και την πλαστική χειρουργική του προσώπου, η χειρουργική επέμβαση και τα λέιζερ μπορούν συχνά να μειώσουν την εμφάνιση της ουλή. Ο δερματολόγος σας μπορεί επίσης να συστήσει ενέσεις του φαρμάκου Triamcinolone, το οποίο μπορεί να βοηθήσει να εξασθενίσει τα σημάδια.