Πώς να αφαιρέσετε τα σημάδια που παραμένουν από το βρασμό

Οι βράχοι είναι φλύκταινες που σχηματίζονται στο δέρμα ως αποτέλεσμα ενός μολυσμένου θύλακα της τρίχας. Οι βρασμοί είναι κόκκινα ανυψωμένα χτυπήματα που είναι τρυφερά στην αφή και περιέχουν πύον και βακτήρια. Ένας που έχουν σπάσει και επουλωθεί, τα σημάδια μπορεί να παραμείνουν στην επιφάνεια του δέρματος ως επίπονη υπενθύμιση. Είναι δυνατό να εξαλειφθούν τα σημάδια βρασμού μέσω δερματολογικών διαδικασιών, ολιστικής επούλωσης και εξωχρηματιστηριακής θεραπείας. Η πρόληψη των ουλών είναι η καλύτερη πορεία, ωστόσο, με την εφαρμογή επιδέσμων και αντιβακτηριακής αλοιφής στο σημείο βρασμού, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει στο δέρμα.

Πάρτε 250mg βιταμίνης C το πρωί και άλλα 250mg το βράδυ. Η βιταμίνη C επιταχύνει την επούλωση του δέρματος από τραύματα και ουλές σύμφωνα με ένα απόσπασμα από το The Doctor’s Book of Home Remedies. Η λήψη βιταμίνης C παρέχει στο δέρμα σας αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην εξάλειψη των περιβαλλοντικών τοξινών και στην αναζωογόνηση των κυττάρων του δέρματος.

Επιλέξτε ένα χημικό φλοιό ή dermabrasion από τον δερματολόγο σας. Αυτές οι διαδικασίες αφαιρούν το κατεστραμμένο στρώμα του δέρματος αφήνοντας το νωπό δέρμα ορατό Μπορεί να χρειαστείτε περισσότερες θεραπείες μέχρι να εξαφανιστούν οι ουλές, ανάλογα με τη σοβαρότητα της ουλή. Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, η δερμοαπόξεση πηγαίνει βαθύτερα στο δέρμα από τις χημικές φλούδες, γι ‘αυτό συζητήστε αυτές τις επιλογές με τον δερματολόγο σας.

Εφαρμόστε εμπλουτισμένη ενυδατική κρέμα βιταμίνης Ε στην ουλή για να επιταχύνετε τη θεραπεία. Σύμφωνα με το βιβλίο ιατρού των θεραπειών στο σπίτι, μπορείτε επίσης να διατρυπήσετε μια κάψουλα βιταμίνης Ε και να τρίψετε το λάδι στην ουλή για να προωθήσετε την επούλωση και τη μείωση της ουλής βράχου.

Τρώτε τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, όπως σπόρους κολοκύθας, ελβετικό τυρί και καρύδια Βραζιλίας. Ο ψευδάργυρος είναι ένα μέταλλο που χρειάζεται το σώμα σας για να σχηματίσει δερματικά κύτταρα και κολλαγόνο. Η κατανάλωση αυτών των τροφών μαζί με μια υγιεινή διατροφή φρέσκων φρούτων και λαχανικών, άπαχο κρέας, δημητριακά ολικής αλέσεως και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα θα διασφαλίσουν την κατάλληλη επούλωση των ουλών.

Εφαρμόστε αντιηλιακό στην ουλή όταν εκθέτετε τον εαυτό σας στην ύπαιθρο. Οι ακτίνες UV του ήλιου όχι μόνο επιδεινώνουν τα σημάδια αλλά επίσης εμποδίζουν τη θεραπεία. Σύμφωνα με τον Stephen Kurtin, MD, δερματολόγο της Νέας Υόρκης και βοηθός καθηγητή δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Mount Sinai του Πανεπιστημίου της Πόλης της Νέας Υόρκης, τα ουλές θα πρέπει να καλύπτονται με ισχυρά αντιηλιακά όπως SPF 30 και άνω.