Πώς να αφαιρέσετε την καψαϊκίνη από το δέρμα

Η καψαϊκίνη είναι φάρμακο, διαθέσιμο στο πάγκο και με συνταγή, που βοηθά στην ανακούφιση του πόνου που σχετίζεται με τον έρπητα ζωστήρα, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και τα μυϊκά σπασίματα. Διατίθεται ως επίκαιρο έμπλαστρο, κρέμα ή αλοιφή, η καψαϊκίνη είναι επίσης η ίδια ουσία που κάνει τις πιπεριές τσίλι ζεστές. Αυτό το φάρμακο ανακουφίζει από τον πόνο, θερμαίνοντας την οδυνηρή περιοχή του σώματός σας, μειώνοντας την ποσότητα των χημικών ουσιών που προκαλούν πόνους στην περιοχή. Η γνώση του τρόπου απομάκρυνσης της καψαϊκίνης από το δέρμα σας είναι σημαντική για τη μείωση του κινδύνου ερεθισμού, αφαιρέστε το προϊόν από τα χέρια σας μετά την εφαρμογή του σε άλλα μέρη του σώματός σας και αφαιρέστε τα υπολείμματα φαρμακευτικής αγωγής από το καψαϊκίνη.

Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό μετά την εφαρμογή του φαρμάκου στις πληγείσες περιοχές του σώματός σας. Εάν τα χέρια είναι η πληγείσα περιοχή, περιμένετε τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τα πλένετε, ώστε το φάρμακο να έχει χρόνο να απορροφήσει το δέρμα σας. Για να μειώσετε τον ερεθισμό του δέρματος μετά την εφαρμογή, ξεπλύνετε το φάρμακο με ζεστό νερό και ήπιο σαπούνι. Μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό, καθώς μπορεί να θερμαίνει την καψαϊκίνη και να προκαλέσει περαιτέρω ερεθισμό.

Αποφύγετε να αγγίζετε ευαίσθητες περιοχές του σώματός σας αφού έχετε εφαρμόσει την καψαϊκίνη στα χέρια σας. Η χημική ουσία μπορεί να κάψει ευαίσθητες περιοχές, όπως τα μάτια σας. Ξεπλύνετε τις ευαίσθητες περιοχές με ζεστό νερό και χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι για να αφαιρέσετε την υπόλοιπη καψαϊκίνη. Αποφύγετε να αγγίζετε στα χέρια σας αντικείμενα όπως οδοντοστοιχίες, φακούς επαφής και φαγητό με καψαϊκίνη.

Χρησιμοποιήστε την παρεχόμενη γέλη καθαρισμού μετά την αφαίρεση ενός εμπλάστρου καψαϊκίνης. Εφαρμόστε τη γέλη σε ολόκληρη την περιοχή που καλύφθηκε προηγουμένως από το έμπλαστρο και περιμένετε τουλάχιστον ένα λεπτό. Σκουπίστε την περιοχή καθαρά με ένα στεγνό πανί πριν χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο σαπούνι και νερό για να πλύνετε την περιοχή. Στεγνώστε το δέρμα σας εντελώς με μια πετσέτα.