Πώς να αφαιρέσετε τις κοιλότητες ακμής

Διαφορετικοί τύποι σχηματισμών ουλής ως αποτέλεσμα των εκδηλώσεων ακμής. Οι ουλές μπορεί να είναι είτε εσοχές στο δέρμα είτε ανυψωμένες σαρκώδεις αναπτύξεις, γνωστές ως χηλοειδή. Τα σημάδια ακμής που είναι χαραγμένα ή χαραγμένα φέρουν διάφορα ονόματα, ανάλογα με το σχήμα που σχηματίζουν. Οι λοσιόν και οι ρυτίδες είναι μικρές τρύπες που είναι αρκετά βαθιές και απότομες. Οι κυλινδρικές ουλές είναι ρηχότερες, αλλά είναι ευρύτερες και προκαλούν μια κυματιστή εμφάνιση στο δέρμα. Μια κλινική δερματολογίας θα είναι σε θέση να θεραπεύσει τις κοιλότητες ακμής για σας, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία τεχνικών.

Ρωτήστε τον δερματολόγο σας εάν μια χημική φλούδα είναι κατάλληλη για εσάς και τους κοιλότητες ακμής σας. Θα εφαρμόσουν τη φλούδα, φτιαγμένη από διάλυμα οξέος, στις λάκκους και θα την αφήσουν για μερικά λεπτά. Τα επιφανειακά στρώματα, επιδερμικά, απομακρύνονται μέσω όξινης διάβρωσης. Μερικά από τα υποκείμενα στρώματα, δερματικά, μπορεί επίσης να καούν, ανάλογα με το πόσο ισχυρή είναι η φλούδα. Οι λάκκοι θα γίνουν ρηχύτεροι και νέοι, ομαλότεροι, το δέρμα θα αναπτυχθεί για να αντικαταστήσει την επιδερμίδα.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού για να συζητήσετε τη χρήση του laser resurfacing για τις κοιλότητες ακμής. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιεί θερμαινόμενα λέιζερ για να κάψει την επιδερμίδα. Αυτό θα μειώσει το βάθος των κοιλοτήτων της ακμής και θα ενθαρρύνει επίσης τη διαδικασία φυσικής επούλωσης του σώματος για να αντικαταστήσει το χαμένο δέρμα με νέο ομαλότερο και καθαρότερο δέρμα.

Διεξάγετε διαβουλεύσεις σχετικά με τη χρήση της θεραπείας κατά της δερμοαπόξεσης. Η επιδερμίδα διαβρώνεται με μια συρμάτινη βούρτσα που περιστρέφεται γρήγορα καθώς κινείται πάνω στο δέρμα. Και πάλι, τα βάθη των κοιλοτήτων μειώνονται με την αφαίρεση αυτού του στρώματος και οι ίνες κολλαγόνου του σώματος ενθαρρύνονται να κάνουν νέο δέρμα στη θέση του.

Μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τα πληρωτικά μαλακών ιστών. Αυτή η θεραπεία περιλαμβάνει την ένεση κολλαγόνου ή λίπους που λαμβάνεται από το δικό σας σώμα στην περιοχή που δεν έχει ακμή. Το κολλαγόνο ή το λίπος στη συνέχεια θα φουσκώνουν το δέρμα και θα γεμίσουν το λάκκο, φέρνοντάς το σε ευθυγράμμιση με την υπόλοιπη επιφάνεια του δέρματός σας.

Χρησιμοποιήστε μια τεχνική διάτρησης για να απομακρύνετε τις βαθύτερες και πιο άσχημες κοιλότητες ακμής σας. Πρόκειται για μια χειρουργική επέμβαση που περιλαμβάνει την αποκοπή του δέρματος μέσα στο λάκκο και τη συρραφή του σε ένα ανυψωμένο επίπεδο, σε ευθυγράμμιση με το υπόλοιπο δέρμα. Εάν η ουλή έχει κάνει το δέρμα πολύ σκοτεινό και βλαμμένο, ένα δερματικό μόσχευμα μπορεί να ληφθεί πίσω από το αυτί και να εφαρμοστεί πάνω από το λάκκο.