Πώς να αφυδατώσει μαγειρεμένο μπέικον

Η αφυδάτωση του κρέατος παρατείνει τη διάρκεια ζωής του, επιτρέποντάς σας να τον ενυδατώσετε αργότερα ή να απολαύσετε σαν αποξηραμένο φαγητό. Το μαγειρεμένο μπέϊκον λειτουργεί καλά σε έναν αφυγραντήρα και κάνει ένα σνακ που περιέχει πρωτεΐνες, το σάλτσα σαλάτας ή το σούπα. Το αφυδατωμένο μπέικον είναι επίσης ένα καλό στοιχείο για πακέτο για εκτεταμένες πεζοπορίες ή ταξίδια κάμπινγκ. Ψάξτε για έναν αφυγραντήρα στα καταστήματα εγχώριας προμήθειας.

Εξοπλισμός

Για να στεγνώσει σωστά το ψημένο μπέϊκον, είναι ιδανικός ένας ηλεκτρικός αφυγραντήρας. Αυτό το προϊόν αφαιρεί την υγρασία από το κρέας με ηλεκτρική ενέργεια, πράγμα που μειώνει την προσπάθεια που απαιτείται για να στεγνώσει το μπέικον. Χρησιμοποιήστε μια κατσαρόλα για να μαγειρέψετε το μπέικον και ένα πιρούνι για να το γυρίσετε. Ένα ρολό χαρτιού πετσέτες είναι βολικό για το σκούπισμα και το μούσκεμα του λίπους από το μπέικον πριν και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αφυδάτωσης. Ένα αεροστεγές πλαστικό δοχείο ή τσάντα με φερμουάρ είναι σημαντικό για την αποθήκευση του αποξηραμένου μπέικον και την αποτροπή του να χαλάσει.

Τεχνική

Πριν αφυδατώσετε το μπέικον, μαγειρέψτε τις φέτες σε μια κατσαρόλα μέχρι το καθένα να είναι τραγανό και να μαγειρευτεί. Βγάλτε καλά το μπέικον σε χαρτοπετσέτες. Το λίπος που παραμένει στο κρέας κατά τη διάρκεια της αφυδάτωσης μπορεί να γίνει τακτοποιημένο. Τοποθετήστε τις ταινίες μπέικον στο δίσκο στεγνώματος του αφυγραντήρα και τοποθετήστε το δίσκο στο μηχάνημα. Καλύψτε το και ενεργοποιήστε το. Αφήστε το μπέικον να αφυδατωθεί για περίπου έξι έως οκτώ ώρες. Αφαιρέστε και αποθηκεύστε το αποξηραμένο μπέικον σε σφραγισμένο δοχείο ή σάκο.

Συμβουλές

Είναι διαθέσιμη μια ποικιλία αφυγραντήρων, καθιστώντας σημαντικό να διαβάσετε τις οδηγίες για το προϊόν σας πριν τη χρησιμοποιήσετε, επειδή οι χρόνοι μαγειρέματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το εμπορικό σήμα. Εάν ο αφυγραντήρας σας έρχεται με φύλλα ματιών, τοποθετήστε τα μέσα στους δίσκους στεγνώματος και στεγνώστε το μπέικον πάνω τους. Αυτό βοηθά στην αποστράγγιση του λίπους. Ελέγξτε το μπέικον κάθε δύο ώρες. Εάν χρειάζεται, αφαιρέστε το καπάκι και σκουπίστε κάθε ορατό λίπος από το μπέικον πριν συνεχίσετε τη διαδικασία ξήρανσης. Για να δημιουργήσετε διαφορετικές γεύσεις, δοκιμάστε να καρύκευετε το μπέικον πριν το στεγνώσετε. Το σπασμένο μαύρο πιπέρι, το σιρόπι σφενδάμου και η σκόνη κρεμμυδιού είναι επιλογές που συνδυάζονται καλά με τη γεύση του ψημένου μπέικον.

Σκέψεις

Το στέγνωμα μαγειρεμένου μπέικον μειώνει το βάρος και την ένταση του. Μια κιλό μαγειρεμένου μπέικον συνήθως έχει ως αποτέλεσμα μόνο περίπου 2 ή 3 ουγγιές αποξηραμένου μπέικον. Η επιλογή υψηλής ποιότητας κομματιών μπέικον παράγει καλύτερη γεύση αποξηραμένου μπέικον και λιγότερο χάνονται λόγω της περιεκτικότητας σε λιπαρά. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το αποξηραμένο μπέικον ως καρύκευμα για σαλάτες λαχανικών, σούπα φασολιών ή σαν πίτσα.