Πώς να βελτιώσετε τα εύθραυστα νύχια

Εύθραυστα νύχια στα νύχια εμφανίζονται όταν τα νύχια δεν τρώγονται ή φροντίζονται σωστά. Η ακατάλληλη πρακτική φροντίδας των νυχιών μπορεί να αποδυναμώσει το κρεβάτι των νυχιών και να προσκαλέσει μολυσματική μόλυνση Προληπτικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της καθαριότητας, της επαρκούς διατροφής και της χρήσης κατάλληλων υποδημάτων, θα σας εμποδίσουν να θεραπεύσετε τα εύθραυστα νύχια. Όταν εμφανίζεται ευθραυστότητα, υπάρχουν αρκετές επιλογές θεραπείας για την αποκατάσταση της υγείας και τη λάμψη στα νύχια σας.

Ρυθμίστε τα νύχια σας τακτικά, κρατώντας τις στρογγυλεμένες κορυφές και τις γωνίες ελαφρώς τετραγωνισμένες. Σύμφωνα με το MayoClinic.com, αυτό γίνεται καλύτερα μετά το μπάνιο ή το πλύσιμο των ποδιών σας, έτσι ώστε τα νύχια να είναι ευκολότερα διαχειρίσιμα. Μετά το κόψιμο, αρχειοθετήστε τις πυκνές περιοχές με μια ξύλινη σανίδα επίστρωσης.

Εφαρμόστε ένα ενυδατικό σκληρυντικό για τα νύχια σας εβδομαδιαίως. Επιλέγετε ένα σκληρυντικό που δεν περιέχει φορμαλδεΰδη, προτείνει CareFair.com. Η φορμαλδεΰδη στεγνώνει πραγματικά τα νύχια σας, αυξάνοντας την ευθραυστότητα. Ένας σκληρυντής θα πρέπει να κλειδώσει στην υγρασία, διατηρώντας τα νύχια σας προστατευμένα από τη βρωμιά και το φως του ήλιου.

Μασάζ το toenails σας καθημερινά με μια παχιά ενυδατική κρέμα. Τα νύχια των νυχιών χρειάζονται υγρασία ακριβώς όπως το δέρμα σας, σύμφωνα με το MayoClinic.com. Μάλαμα ενυδατώνει το νύχι μετά το λούσιμο και μετά την αφαίρεση βερνίκι νυχιών.

Τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή των άπαχων κρέατα, των φρέσκων φρούτων και των λαχανικών, των δημητριακών ολικής αλέσεως και των χαμηλών λιπαρών γαλακτοκομικών προϊόντων. Σύμφωνα με το CareFair.com, μια κακή διατροφή μπορεί να συμβάλει σημαντικά στα εύθραυστα νύχια. Ακολουθώντας τις σωστές κατευθυντήριες γραμμές για τη θρεπτική αξία όπως ορίζονται από τον FDA, θα διασφαλιστεί ότι οι διατροφικές σας ανάγκες ικανοποιούνται για την υγεία των νυχιών.

Πλύνετε και στεγνώστε τα πόδια και τα νύχια σας καθημερινά για να αφαιρέσετε βακτήρια και μύκητες. Στεγνώστε καλά τα πόδια και τα νύχια σας πριν βάλτε τις κάλτσες και τα παπούτσια. Ο μύκητας toenail ευδοκιμεί σε υγρές, σκοτεινές συνθήκες και τα υγρά πόδια μπορούν να αφήσουν τα νύχια σας να γίνουν πρωταρχικά για μόλυνση.