Πώς να βοηθήσει να θεραπεύσει ένα σπασμένο toe

Πετάξτε ένα κουτάκι σούπας στα πόδια σας ή χτυπήστε το δάχτυλό σας σε έναν τοίχο – προτού να το ξέρετε, έχετε ένα πονηρό, πρησμένο, σπασμένο δάκτυλο. Πρέπει να υποφέρετε από ένα μαύρο και μπλε δάχτυλο ή μπορείτε να το μεταχειριστείτε; Ένα σπασμένο δάκτυλο είναι επώδυνο, οπότε μην υποφέρετε από αυτό. Επισκεφθείτε το γιατρό σας για διάγνωση. Λάβετε μέτρα για να βοηθήσετε το toe σας να θεραπευτεί, προστατεύοντάς το από τον πόνο.

Πάρτε το toe σας ταινία. Εάν δείτε τον γιατρό σας, μπορεί να πάρει μια ακτινογραφία για να βεβαιωθεί ότι το δάχτυλο είναι σπασμένο. Είναι δύσκολο να βάλει ένα cast σε ένα μικρό toe, αλλά το σπασμένο ψηφίο μπορεί να συνδεθεί με το κοντινό toe για να βοηθήσει να θεραπεύσει. Η τοποθέτηση ενός δακτύλου από ένα δάκτυλο πρέπει να γίνει από γιατρό, αλλά μπορεί να σας δείξει πώς να το κάνετε, ώστε να μπορείτε να το βάζετε στο σπίτι.

Πατήστε το δάκτυλο. Ένα σπασμένο δάκτυλο του ποδιού θα είναι πρησμένο και επώδυνο, αλλά ένα παγωμένο παγάκι μπορεί να δροσίσει τη ζέστη. Εφαρμόστε ένα πάγο πάγου στο δάχτυλο κάθε δύο ώρες, αλλά για όχι περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά. Κρατήστε το παγωτό όσο αρκεί ο πόνος και όσο ο πάγος προσφέρει κάποια ανακούφιση.

Πάρτε ένα φάρμακο για τον πόνο. Ένας αντιφλεγμονώδης ανακουφιστής πόνου μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και του πρήξιμου από ένα σπασμένο δάκτυλο. Συζητήστε με το γιατρό σας για το τι είναι ασφαλές για τη λήψη σας και μην πάρετε το φάρμακο για πολύ καιρό χωρίς τη συγκατάθεση του γιατρού σας.

Προωθήστε το επώδυνο toe σας. Για να ανακουφίσετε το πρήξιμο, μεταχειριστείτε το πόδι σας σε κάποιο ύψος. Προωθήστε το σε ένα μαξιλάρι και κρατήστε το πόδι σας ψηλά πάνω από την καρδιά σας.

Προστατέψτε το toe σας. Πάρτε το εύκολο στην άσκηση και τη δραστηριότητα μέχρι το δάκτυλό σας να θεραπεύσει, το οποίο θα μπορούσε να διαρκέσει από τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Φορέστε προστατευτικά υποδήματα με σταθερά πέλματα και, εάν το συστήσει ο γιατρός σας, χρησιμοποιήστε πατερίτσες μέχρι να θεραπευτεί το δάκτυλο.