Πώς να διαβάσετε τη γλώσσα του σώματος ενός ανθρώπου

Η επικοινωνία εκτείνεται πολύ πέρα ​​από την προφορική λέξη. Μπορείτε να μάθετε πολλά από κάποιον με βάση αυτά που δεν λέει καθόλου. Οι πληροφορίες σχετικά με τα ενδιαφέροντα και τα συναισθήματα συχνά συλλέγονται με τη χρήση χειρονομιών και άλλων μορφών γλώσσας του σώματος. Στην πραγματικότητα, η μη λεκτική επικοινωνία είναι το πιο ειλικρινές είδος, σύμφωνα με τον κοινωνικό και προσωπικό ψυχολόγο Jeremy Nicholson στο άρθρο του για την Ψυχολογία σήμερα, με τίτλο “Reading Basic Body Language for Dating and Persuasion Success”. Η κατανόηση των εννοιών πίσω από αυτές τις κινήσεις μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε με έναν άνθρωπο στη ζωή σας και να περιηγηθείτε στη σχέση σας μαζί του.

Κεφάλι και πρόσωπο

Ένα εγχειρίδιο εκπαίδευσης που αναπτύχθηκε στο κολέγιο Moreno Valley και με τίτλο “Body Basics Basics” αποσαφηνίζει τις έννοιες πίσω από μερικές από τις πιο κοινές ενέργειες του κεφαλιού και του προσώπου. Αν κάποιος κλίνει και κάνει επαφή με τα μάτια, για παράδειγμα, εκφράζει ενδιαφέρον. Ένα κουνώντας κεφάλι είναι μια χειρονομία διαφωνίας. Η κλίση της κεφαλής είναι ένα σημάδι ευπάθειας, το οποίο σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη. Εάν το κεφάλι του κρατιέται ψηλά, με το πηγούνι επάνω, ωστόσο, μπορεί να αισθάνεται ανώτερη και υπερβολικά αυτοπεποίθηση.

Όπλα και χέρια

Οι κινήσεις των χεριών και των χεριών μπορούν επίσης να είναι αρκετά ξεκάθαρα. Ένα δάχτυλο δείχνει συχνά επιθετικότητα. Οι χειρονομίες που μπορούν να ερμηνευθούν ως θετικές περιλαμβάνουν την έναρξη ή την επανάληψη της φυσικής επαφής, όπως η συμπίεση του χεριού ή του ώμου, η συγκράτηση του χεριού ή η αγκαλιά. Η αρνητικότητα σηματοδοτείται με διασταύρωση των βραχιόνων, κλίση ή απομάκρυνση, ακαμψία και ελάχιστη επαφή με τα μάτια, σύμφωνα με τον Nicholson. Οι άνδρες είναι πιο πιθανό από ό, τι οι γυναίκες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εχθρικές ή ανυπόμονες. Πιστεύεται ότι απλά είναι ένας τρόπος για να καίει ενέργεια, σύμφωνα με τα “Βασικά Γλωσσικά Σώματα”.

Πόδια και πόδια

Τα πόδια και τα πόδια ενός ανθρώπου μπορεί να μην είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα εργαλεία γλωσσών σώματος, αλλά η προσοχή σε αυτά μπορεί να είναι ακόμα ενημερωτική. Ενώ βρίσκεστε σε καθιστή θέση, μπορεί να διασχίσει τα πόδια του καθαρά για χάρη της άνεσης ή ως τρόπος διαχωρισμού ή αποστασιοποίησης από εσάς. Όπως συμβαίνει με όλα τα είδη της γλώσσας του σώματος, αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε συνδυασμό με άλλα συνθήματα για να αντιληφθεί με ακρίβεια τι επικοινωνεί. Είτε κάθονται είτε στέκεται, τα πόδια συνήθως δείχνουν προς την κατεύθυνση ενδιαφέροντος. Αν δείχνουν προς εσάς, αυτό είναι ένα καλό σημάδι. Αν δείχνουν προς την πόρτα ή το αυτοκίνητό του, μπορεί να αισθανθεί αναγκασμένος να φύγει.

Θέση και χώρος

Οι εκφράσεις του προσώπου και οι κινήσεις του κεφαλιού και των άκρων δεν είναι οι μόνοι τρόποι επικοινωνίας μη προφορικά. Η στάση ενός ανθρώπου και η χρήση του χώρου λένε τι σκέφτεται και αισθάνεται. Μόνιμη ή καθιστή ευθεία επικοινωνεί με την εμπιστοσύνη, όπως τονίζεται στο “Body Basics Language”. Εκτός από τις επιρροές της ασθένειας ή του τραυματισμού, η διόγκωση είναι ένα σημάδι ανασφάλειας. Οι άνδρες τείνουν επίσης να έχουν μεγάλες θέσεις, ώστε να φαίνονται μεγαλύτερες – ακόμη και να καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο από τις γυναίκες όταν κάθεται. Αυτό πιθανότατα οφείλεται περισσότερο στα μαθησιακά πρότυπα των φύλων παρά στην αποστολή συγκεκριμένων σημάτων.