Πώς να διατηρήσετε την αντοχή του ανώτερου σώματος σας με σπασμένο καρπό

Η οικοδόμηση και η διατήρηση της δύναμης είναι μια πρόκληση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αλλά όταν υποφέρετε από έναν σπασμένο καρπό, η πρόκληση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Ίσως μπείτε στον πειρασμό να παραιτηθείτε εντελώς από την προπόνηση στο άνω μέρος του σώματος και απλά να εργάζεστε στο κάτω μέρος του σώματος σας ή να μεταβείτε στο καρδιο, αλλά με ένα προσεκτικά τροποποιημένο πρόγραμμα, μπορείτε ακόμα να διατηρήσετε τη δύναμή σας στο πάνω μέρος του σώματος. Απλά φροντίστε να ελέγχετε τα πάντα με τον γιατρό σας πριν προχωρήσετε στο γυμναστήριο.

Το Παιχνίδι Πόνου

Μπορεί να φανεί προφανές, αλλά αποφύγετε οτιδήποτε προκαλεί πόνο. Ο γιατρός ή ο φυσιοθεραπευτής σας θα πρέπει να μπορεί να σας συμβουλεύσει περαιτέρω σχετικά με προειδοποιητικά σημάδια για να κοιτάξει έξω για την εκπαίδευση, αλλά αποφεύγοντας τον πόνο είναι ένα καλό στοίχημα. Σε περίπτωση που πληγεί ο καρπός με οποιονδήποτε τρόπο, διακόψτε αμέσως την άσκηση και προχωρήστε σε κάτι άλλο.

Η άνοδος των μηχανών

Μηχανές που δεν απαιτούν να χρησιμοποιείτε τους μυς σας είναι εξαιρετικά χρήσιμοι όταν εκπαιδεύετε γύρω από έναν σπασμένο ή θραυσμένο καρπό, σημειώνει ο προπονητής της Courtenay Schurman του Body Results στο Σιάτλ. Οι πεταλούδες του Pec είναι μια καλή επιλογή μαζί με τις πλευρικές αυξήσεις του μηχανήματος, καθώς και οι δύο τοποθετούν το άγχος στα επάνω βραχίλια, όχι στους καρπούς σας. Μπορεί επίσης να είστε σε θέση να κάνετε λίγη δουλειά με μια μπάντα αντίστασης για να δουλέψετε στο πάνω μέρος σας. Δοκιμάστε να αποχωρίσετε συνδέοντας τα άκρα μιας ζώνης αντίστασης γύρω από τους βραχίονες σας αντί να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας. Κρατήστε τα χέρια σας έξω μπροστά σας στο ύψος του στήθους και τραβήξτε τα χέρια σας διαχωρισμένα ενώ συμπιέζετε τις ωμοπλάτες σας μαζί.

Επαναλαμβάνει το βάρος

Αντί να προσπαθείτε να μεταφέρετε τεράστια φορτία και να κερδίζετε κέρδη σε σχέση με το πόσο βάρος ανυψώνετε, επικεντρωθείτε στην αύξηση των επαναλήψεών σας. Τα βαριά βάρη και τα σύντομα σετ των έξι επαναλήψεων ή λιγότερων δημιουργούν μέγιστη δύναμη. Πηγαίνοντας ελαφρύτερα και ανυψώνοντας για σύνολα των 12 έως 20 επαναλήψεων, ίσως να μην αυξήσετε τη μέγιστη δύναμη πολύ, αλλά θα ενισχύσετε τη δύναμη αντοχής σας. Η ελαφρύτερη εκπαίδευση είναι επίσης λιγότερο επικίνδυνη και προκαλεί λιγότερη πίεση στις αρθρώσεις σας.

Πάρτε την καλύτερη πλευρά σας

Η μεγαλύτερη έμφαση στην μη τραυματισμένη πλευρά σας είναι ένας άλλος τρόπος για να συνεχίσετε να προχωράτε στο γυμναστήριο. Μπορεί να ανησυχείτε για τη δημιουργία ανισορροπιών μεταξύ των όπλων, αλλά πολλοί αθλητές ήδη υποφέρουν από ανισορροπίες, σύμφωνα με τον εκπαιδευτή Eric Cressey που εδρεύει στη Βοστώνη. Εάν τραυματίσατε τον ισχυρότερο καρπό σας, χρησιμοποιήστε τον χρόνο αποκατάστασής σας ως ευκαιρία για να φέρετε την ασθενέστερη πλευρά μέχρι την ισοτιμία. Εκτελέστε ασκήσεις όπως σειρές αλτήρων, πλάγια πλάγια κάμψη και πλάτη στον ώμο ή στον θώρακα με το ένα χέρι.