Πώς να διατηρήσετε το αφυδατωμένο κρέας

Το αφυδατωμένο κρέας είναι εύκολο να το αποθηκεύσετε και να το πάρετε μαζί σας εάν κάνατε κάμπινγκ ή πεζοπορία και είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να αποθηκεύσετε κρέας, επειδή η αφυδάτωση μειώνει το μεγαλύτερο μέρος του κρέατος, καθιστώντας το πιο συμπαγές. Η αφυδάτωση του κρέατος είναι ένα πρώτο βήμα για τη διατήρησή του, αλλά η αφυδάτωση από μόνο του δεν θα διατηρήσει με ασφάλεια το κρέας. Πρέπει επίσης να τοποθετήσετε το αφυδατωμένο κρέας σας σε ασφαλές μέρος, σε κατάλληλα δοχεία, για το σωστό χρονικό διάστημα. Λαμβάνοντας το χρόνο για να αποθηκεύσετε και να αποθηκεύσετε το αφυδατωμένο κρέας σωστά εξασφαλίζει ότι το κρέας θα παραμείνει απαλλαγμένο από βακτηριακή μόλυνση και αλλοίωση.

Αφυδάτωση Κρέατος

Η αφυδάτωση ή η ξήρανση του κρέατος σημαίνει την αφαίρεση μεγάλου μέρους της περιεκτικότητας σε νερό. Η αφαίρεση του νερού δεν επηρεάζει τη διατροφή του κρέατος, αλλά αυξάνει τη διάρκεια ζωής του χωρίς ψύξη. Επειδή τα βακτήρια, τα μούχλα και οι ζύμες χρειάζονται πολλαπλασιασμό νερού, τα αφυδατωτικά κρέατα τα καθιστούν λιγότερο ευάλωτα στη μόλυνση που μπορεί να τα καταστρέψει ή να τα κάνει επικίνδυνα για φαγητό. Επειδή μόνο η αφυδάτωση θερμαίνει το κρέας μόνο σε 140 βαθμούς Φαρενάιτ, δεν μαγειρεύει καλά το κρέας ούτε σκοτώνει τα βακτηρίδια. Το ψήσιμο ή το βραστό κρέας στη μαρινάδα πριν από την αφυδάτωση στο φούρνο ή τον αφυγραντήρα το θερμαίνει σε 160 F, καθιστώντας το ασφαλέστερο για φαγητό. Μπορείτε επίσης να μαγειρέψετε στον φούρνο στους 275 F για να θερμάνετε το κρέας σε 160 F.

Δοχεία για αφυδατωμένο κρέας

Το αφυδατωμένο κρέας κάνει καλύτερα όταν αποθηκεύεται σε αεροστεγή καπάκια που είναι εντελώς απαλλαγμένα από υγρασία στο εσωτερικό, επειδή η υγρασία ενθαρρύνει την ανάπτυξη των βακτηρίων. Τα γυάλινα βάζα ή άλλα αεροστεγή δοχεία διατηρούν την υγρασία έξω. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη συσκευασία κενού για να διατηρήσετε τα αφυδατωμένα κρέατα στεγνά και ασφαλή.

Χώροι αποθήκευσης

Κρατήστε τα αφυδατωμένα κρέατα σε μια δροσερή, σκοτεινή περιοχή. Μπορείτε να διατηρήσετε το αφυδατωμένο κρέας στο ντουλάπι της κουζίνας σας, όσο το ντουλάπι δεν είναι πολύ κοντά στη θερμότητα της σόμπας. Κρατήστε τα αφυδατωμένα κρέατα σε μια μη ψυχόμενη περιοχή για όχι περισσότερο από δύο εβδομάδες, συνιστά το Εθνικό Κέντρο Διατήρησης Διατροφικών Προϊόντων. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα βάζα στην κατάψυξη ή το ψυγείο για χρήση έως και ένα έτος μετά την αφυδάτωση.

Ασφάλεια

Κρατήστε την περιοχή στην οποία εργάζεστε για να αφυδατώσετε το κρέας σχολαστικά καθαρά και πλύνετε καλά τα χέρια σας πριν αγγίξετε το κρέας. Τα αφυδατωμένα κρέατα μπορούν να αναπτύξουν μούχλα αν εισέλθει υγρασία στο δοχείο. Αν δείτε μούχλα, ρίξτε το κρέας έξω. Αντιμετωπίστε το κρέας χοιρινού κρέατος ή χοιρινού κρέατος για να σκοτώσετε την τριχινέλλα, το παράσιτο που προκαλεί τριχινίαση, παγώνοντας ένα κομμάτι κρέατος κομμένο σε πάχος 6 ίντσες ή λιγότερο σε 0 F για 30 ημέρες. Αυτή η επεξεργασία όμως δεν καταστρέφει τα βακτηρίδια. Μόνο θέρμανση στα 160 F θα καταστρέψει τα βακτηρίδια όπως το Escherichia coli.