Πώς να διορθώσετε μπριζόλες

Το μαγείρεμα τρυφερές μπριζόλες μπορεί να είναι δύσκολο αν έχετε μια λιγότερο δαπανηρή και πιο σκληρή κοπή του κρέατος. Οι μυϊκές ίνες στο κρέας πρέπει να σπάσουν και οι πρωτεΐνες να μετατραπούν σε ζελατίνη για να κάνουν το κρέας τρυφερό. Αυτό συμβαίνει πολύ γρήγορα σε μεγάλη ζέστη με τρυφερά κομμάτια μπριζόλας όπως το filet mignon, αλλά πιο σκληρά κομμάτια κρέατος απαιτούν αργό μαγείρεμα, συνήθως σε κάποιο είδος υγρού για να μην τους στεγνώσουν. Έτσι, ενώ μπορεί να φανεί αντιληπτό, ο καλύτερος τρόπος για να καθορίσετε μια μαστίγιο μπριζόλα είναι να τα επαναφέρει σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε τους λίγο περισσότερο.

Επαλείψτε το κατώτατο σημείο μιας βαριάς κατσαρόλας με ελαιόλαδο. Αυτό προσθέτει μια μικρή γεύση και βοηθά στη διατήρηση των μπριζόλων.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο πάνω από το μεσαίο υψηλό μέχρι να μπορέσετε να το μυρίσετε.

Τοποθετήστε τις μπριζόλες στο καυτό λάδι.

Προσθέστε αρκετό υγρό για να έρθετε στα μισά του δρόμου μέχρι τις πλευρές των μπριζόλες. Ο ζωμός θα δουλέψει, και έτσι θα το νερό. Προσθέστε μια ίση ποσότητα κρασιού είτε, επειδή τα οξέα θα βοηθήσουν να σπάσουν το κρέας. Μην χρησιμοποιείτε μόνο κρασί ή άλλο αλκοόλ γιατί θα εξατμιστεί πολύ γρήγορα.

Φέρτε το υγρό σε βραδέως βρασμό και καλύψτε καλά τη σούβλα. Γυρίστε τη θερμότητα προς τα κάτω έτσι ώστε το υγρό να σιγοβράζει μόλις και μαγειρέψτε τις μπριζόλες για τουλάχιστον 20 λεπτά.