Πώς να εκδιώξει έναν σύζυγο

Αντιμετωπίζοντας τα συζυγικά ζητήματα, μπορεί να φτάσετε σε μια συγκυρία στην οποία επιθυμείτε να αφαιρέσετε τον σύζυγό σας από το σπίτι. Ανάλογα με τις συγκεκριμένες περιστάσεις σας, υπάρχουν δύο διαφορετικές επιλογές για να εκδιώξετε ή να απομακρύνετε τον σύζυγό σας από την οικογενειακή κατοικία, σύμφωνα με το “Το πλήρες εγχειρίδιο διαζυγίου: ένας πρακτικός οδηγός” του Brette McWhorter Sember. Κατ ‘αρχάς, μπορείτε να λάβετε μια εντολή συγκράτησης για να αφαιρέσετε τον σύζυγό σας από το σπίτι. Δεύτερον, μπορείτε να καταθέσετε μια υπόθεση διαζυγίου και να ζητήσετε μια προσωρινή διαταγή που σας δίνει την κατοχή της κατοικίας.

Περιοριστική εντολή

Πηγαίνετε στον υπάλληλο του δικαστηρίου και λάβετε μια αίτηση για απαγόρευση.

Προσωρινή εντολή κατοχής

Συμπληρώστε την αίτηση για απαγόρευση, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται από τον δικαστικό υπάλληλο.

Συμπεριλάβετε συγκεκριμένους ισχυρισμούς γιατί ο σύζυγός σας πρέπει να απομακρυνθεί από το σπίτι σας και να αποφύγει να έχει επαφή μαζί σας. Για παράδειγμα, δηλώστε ότι υποφέρετε από τον σύζυγό σας, αν συμβαίνει αυτό. Ένας ισχυρισμός για κάποιο είδος κακοποίησης είναι ο μόνος λόγος που μπορείτε να λάβετε μια εντολή συγκράτησης για να αφαιρέσετε τον σύζυγό σας από τις εγκαταστάσεις.

Ζητήστε από το δικαστήριο να σας χορηγήσει πλήρη κατοχή της κατοικίας. Αυτός ο τύπος ανακούφισης είναι διαθέσιμος για εσάς αν νοικιάσετε το σπίτι καθώς και αν τον έχετε.

Προσθέστε αίτηση προσωρινής αφαίρεσης έκτακτης ανάγκης του συζύγου σας από την κατοικία πριν την αρχική ακρόαση.

Καταθέστε την αίτηση για απαγόρευση διαταγής στον υπάλληλο του δικαστηρίου. Ζητήστε από τον υπάλληλο του δικαστηρίου να σερβίρει την αναφορά στον σύζυγό σας.

Εμφανίζονται κατά την ακρόαση. Παρούσα στοιχεία και επιχειρήματα που υποστηρίζουν τη θέση σας σχετικά με την απομάκρυνση του συζύγου σας από το σπίτι.

Πηγαίνετε στον υπάλληλο του δικαστηρίου και λάβετε μια αίτηση για διαζύγιο και μια πρόταση για προσωρινή κατοχή της οικογενειακής κατοικίας. Η ίδια γενική διαδικασία χρησιμοποιείται σε όλες τις πολιτείες. Ο αμερικανικός δικηγορικός σύλλογος διατηρεί έναν πόρο που καθορίζει τους νόμους σε όλες τις 50 πολιτείες.

Συμπληρώστε την αίτηση για διαζύγιο, χρησιμοποιώντας τις οδηγίες που παρέχονται από τον δικαστικό υπάλληλο. Συμπεριλάβετε μια ξεχωριστή αίτηση που σας ζητά να σας χορηγηθεί προσωρινή κατοχή της κατοικίας αμέσως, κατά τη διάρκεια του γάμου και μετά το διαζύγιο, εάν αυτό είναι η επιθυμία σας.

Συμπληρώστε την πρόταση προσωρινής κατοχής της οικογενειακής κατοικίας. Συμπεριλάβετε συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους θέλετε την κατοχή της κατοικίας. Για παράδειγμα, συμβουλεύστε το δικαστήριο αν είστε ο κύριος φύλακας των παιδιών και επιζητάτε και την επιμέλευσή τους.

Καταθέστε την αναφορά και την κίνηση με τον δικαστικό υπάλληλο. Ζητήστε από τον δικαστικό υπάλληλο να μεριμνήσει για την επίδοση των εν λόγω εγγράφων στον σύζυγό σας.

Εμφανίζεται στο πρόγραμμα ακρόασης από το δικαστήριο σχετικά με την πρόταση προσωρινής κατοχής της οικογενειακής κατοικίας. Παρουσιάστε την υπόθεσή σας στο δικαστήριο, όπως περιγράφεται στην πρόταση, σχετικά με το γιατί θέλετε την κατοχή της κατοικίας και γιατί θέλετε ο σύζυγός σας έξω.