Πώς να ελέγχεις τα μαλλιά για τους Αφροαμερικάνους

Παρά το γεγονός ότι τα αφροαμερικανικά μαλλιά παράγουν επαρκή έλαια της κεφαλής, εξακολουθεί να τείνει να είναι ξηρό. Σύμφωνα με τη Σχολή Ιατρικής του Στάνφορντ, η σφικτή μπούκλα και η παχιά υφή των αφροαμερικανών μαλλιών εμποδίζουν τα έλαια του τριχωτού να φτάσουν στα άκρα των μαλλιών. Ως αποτέλεσμα, τα αφροαμερικάνικα μαλλιά είναι συχνά ξηρά και φριχτά. Εάν είστε Αφρο-Αμερικανός με τρελλά μαλλιά, μην απελπίζεστε. Το σωστό πλύσιμο, το σκεύασμα και το στυλ μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της ομαλότητας και της ενυδάτωσης.

Σαμπουάν μαλλιά σας μια φορά την εβδομάδα για τον έλεγχο frizz. Το σαμπουάν πιο συχνά μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα. Εφαρμόστε μια ποσότητα τέταρτου μεγέθους ενυδατικού σαμπουάν που περιέχει υγραντικά σε βρεγμένα μαλλιά και κάντε μασάζ μέσα. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Τα υγραντικά βοηθούν στη συγκράτηση της υγρασίας στα μαλλιά.

Προσαρμόστε τα μαλλιά σας με ένα μαλακτικό που περιέχει υγραντικά. Εφαρμόστε μια ποσότητα τετάρτου μεγέθους σε βρεγμένα μαλλιά σας. Αφήστε το κλιματιστικό να καθίσει στα μαλλιά σας για τρία έως πέντε λεπτά. Ξεπλύνετε με δροσερό νερό για να εξομαλύνετε την επιδερμίδα των μαλλιών (εξωτερική στρώση της τρίχας των μαλλιών).

Πετσέτα-στεγνώστε τα μαλλιά σας. Σκουπίστε τα μαλλιά σας με την πετσέτα – μην τρίβετε. Πιέστε τα μαλλιά σας με την πετσέτα, αφαιρώντας όσο το δυνατόν περισσότερη ποσότητα νερού. Εφαρμόστε ένα μαλακτικό για τα μαλλιά σας. Ένα μέγεθος μεγέθους δεκάδων είναι συνήθως το μόνο που είναι απαραίτητο.

Χτενίστε το μαλακωτικό μαλακτικό μέσα από τα μαλλιά σας με χτένα μεγάλης οδοντόβουρτσας. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν στον αέρα. Εάν πρέπει να στεγνώσετε τα μαλλιά σας, ρυθμίστε το στεγνωτήριο σε χαμηλότερη ρύθμιση θερμότητας.

Εφαρμόστε έναν ορό κατά του ψωμιού ή ένα λάδι μαλλιών στα μαλλιά σας μετά το στυλ. Εφαρμόστε μια ποσότητα δισεκατομμυρίων ελαίων μαλλιών στην παλάμη του χεριού σας. Τρίψτε τα χέρια μαζί και κτυπήστε τα μαλλιά σας με τις λαδωμένες παλάμες σας.