Πώς να ελέγχετε τις παρενέργειες του differin gel

Το Differin Gel, το εμπορικό όνομα για το adapalene, είναι ένα συνθετικό τοπικό ρητινοειδές που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ακμής. Differin και άλλα ρετινοειδή μπορούν να είναι πολύ αποτελεσματικά στη μείωση των φραγμένων πόρων, λέει η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD), αλλά έχουν και δυσάρεστες παρενέργειες. Ορισμένα από αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν ξηρό, απολεπιστικό δέρμα, ερυθρότητα και φαγούρα. Ελέγξτε τις παρενέργειες του Differin Gel χρησιμοποιώντας αυτή τη θεραπεία κατάλληλα και λαμβάνοντας τα συνιστώμενα προληπτικά μέτρα.

Χρησιμοποιώντας Differin

Πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα ήπιο καθαριστικό και χλιαρό νερό δύο φορές την ημέρα. Εφαρμόστε το καθαριστικό απευθείας στα άκρα των δακτύλων σας, αντί για ένα πούτσα προσώπου ή ένα πετσέτα, το οποίο μπορεί να είναι πολύ λειαντικό για το δέρμα σας, συμβουλεύει το AAD. Σκουπίστε απαλά απαλά με μια πετσέτα. Περιμένετε πέντε έως 15 λεπτά πριν από την εφαρμογή του Differin Gel · όταν το δέρμα σας είναι ακόμα απορροφητικό, αυξάνετε τον κίνδυνο για δυσάρεστες παρενέργειες, ανεξάρτητα από το τοπικό φάρμακο που χρησιμοποιείτε.

Προληπτικές στρατηγικές

Χρησιμοποιήστε μόνο το Differin Gel όπως σας συμβουλεύει ο δερματολόγος σας. Συνήθως, αυτό θα είναι το ποσό του μεγέθους ενός μπιζελιού. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η χρήση περισσότερου Differin από το συνταγογραφούμενο δεν θα ξεφορτωθεί την ακμή πιο γρήγορα. Ωστόσο, θα ενοχλήσει το δέρμα σας.

Εφαρμόστε το Differin Gel στο μέρος του δέρματος που επηρεάζεται από την ακμή, τρίβοντας το φάρμακο απαλά και σχολαστικά. Προσέξτε να μην πάρετε το Differin πολύ κοντά στα μάτια σας, στο στόμα σας ή στη μύτη σας. Πλύνετε καλά τα χέρια σας αργότερα για να αφαιρέσετε οποιοδήποτε φάρμακο βρίσκεται ακόμη στα δάχτυλά σας.

Μην εφαρμόζετε οποιαδήποτε άλλη τοπική θεραπεία ακμής εκτός αν σας το πει ο δερματολόγος σας. Η κλινική Mayo επισημαίνει ότι η χρήση άλλων φαρμάκων για ακμή, όπως η κλινδαμυκίνη ή η ερυθρομυκίνη, ή τα προϊόντα φροντίδας δέρματος που προκαλούν ξεφλούδισμα, όπως το υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, η ρεσορκινόλη, το σαλικυλικό οξύ και το θείο, κάνουν τις ερεθιστικές παρενέργειες χειρότερες.

Χρησιμοποιήστε προστασία από τον ήλιο. Το Differin Gel κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο και θα είστε πιο επιρρεπείς σε ηλιακό έγκαυμα. Η κλινική Mayo συνιστά να χρησιμοποιείτε αντηλιακό με παράγοντα ηλιοπροστασίας (SPF) τουλάχιστον 15. Αποφύγετε την αναζήτηση υπεριώδους ακτινοβολίας, είτε από τον ήλιο είτε από ένα κρεβάτι μαυρίσματος.

Βεβαιωθείτε ότι τα άλλα προϊόντα που χρησιμοποιείτε δεν περιέχουν πολύ αλκοόλ, προειδοποιεί την κλινική Mayo. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν λοσιόν για μετά το θάπωμα, μακιγιάζ και κρέμα ξυρίσματος. Άλλα προϊόντα που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα σας περιλαμβάνουν προϊόντα περιποίησης μαλλιών (όπως μόνιμα) και προϊόντα αποτρίχωσης (όπως αποτριχωτικά κρέμας).

Συζητήστε με τον δερματολόγο σας εάν οι παρενέργειες του Differin Gel κάνουν το δέρμα σας πολύ ξηρό ή ερεθισμένο · αυτό το φάρμακο μπορεί να μην είναι η σωστή θεραπεία για σας. Οι ειδικοί της Mayo Clinic επισημαίνουν ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να μειωθούν με τη χρήση λοσιόν ενυδάτωσης χωρίς κρέμες και κρέμες. Ο γιατρός σας μπορεί να έχει συγκεκριμένες συστάσεις για προϊόντα.