Πώς να εξουδετερώσετε το ξεφλούδισμα μετά τη χρήση της ρετινόλης

Παράγεται από τη βιταμίνη Α, η ρετινόλη είναι μια τοπική θεραπεία δέρματος που βοηθά στην απομάκρυνση των ρυτίδων, κάνει το δέρμα πιο εύπλαστο και ξεκαθαρίζει τις κηλίδες. Η χρήση ρετινόλης μπορεί να προκαλέσει το δέρμα σας να ξεφλουδίζει ή να αφήσει να αισθάνεται ερεθισμένο και κόκκινο. Υπάρχουν τρόποι για να εξουδετερώσετε την παρενέργεια απολέπισης της χρήσης ρετινόλης και, ως επί το πλείστον, περιλαμβάνει την παραμονή σε αρμονία με το δέρμα σας. Για να αποφύγετε το ξεφλούδισμα, εφαρμόστε ρετινόλη στο δέρμα σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του προϊόντος και από τον δερματολόγο σας. Χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ στρώμα στην περιοχή που πρόκειται να αντιμετωπιστεί. Η χρήση πάρα πολύ μπορεί να προκαλέσει ξεφλούδισμα αμέσως.

Χρησιμοποιείτε το προϊόν κάθε δεύτερη μέρα. Εάν το ξεφλούδισμα συμβαίνει με την καθημερινή χρήση, εφαρμόστε ρετινόλη κάθε δεύτερη ημέρα για να πάρετε ακόμα τα αποτελέσματα του προϊόντος χωρίς να είναι τόσο σκληρή για το δέρμα σας.

Φοράτε αντηλιακό που έχει SPF 15 κάθε μέρα. Κάνετε την εφαρμογή σας μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας, έτσι ώστε όταν βγείτε έξω, θα καλυφθείτε. Η ρετινόλη κάνει το δέρμα σας πολύ πιο ευαίσθητο στο ηλιακό φως, γι ‘αυτό είναι ακόμα πιο επιτακτικό να προστατευτείτε όταν το χρησιμοποιείτε.

Ενυδατώστε το δέρμα σας κάθε πρωί και βράδυ. Εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα χωρίς πετρέλαιο για να σφραγίσετε την υγρασία και για να αποφύγετε κάποιο από το ξεφλούδισμα που μπορεί να προκύψει εξαιτίας της χρήσης ρετινόλης. Το δέρμα σας θα αποκολληθεί ακόμα τεχνικά, αλλά η λεπτότητα δεν θα είναι τόσο ορατή λόγω της σωστής ενυδάτωσης.

Συζητήστε με τον δερματολόγο σας εάν το ξεφλούδισμα παραμένει παρά τις προφυλάξεις για να το αποφύγετε. Διακόψτε τη χρήση προϊόντων με βάση τη ρετινόλη, εάν το δέρμα σας γίνει κόκκινο, ξεφλουδίζει υπερβολικά ή αρχίσει να εμφανίζεται ερεθισμένα. Μπορεί να είναι πολύ ισχυρή από μια συνταγή για σας.