Πώς να επιδιορθώσετε την απώλεια φρυδιών

Η απώλεια φρυδιών μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα υπερβολικής αποβολής, γενετικής, διατροφικών ελλείψεων ή ατυχημάτων όπως είναι τα εγκαύματα. Ιατρικές θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία ή η αλλαγή ορμονών που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και της εγκυμοσύνης μπορεί επίσης να προκαλέσουν απώλεια φρυδιών. Αυτός ο τύπος απώλειας τρίχας είναι πολύ αισθητός διότι τα φρύδια είναι ένα προεξέχον χαρακτηριστικό του προσώπου. Η φυσιολογική ανάπτυξη φρυδιών διαρκεί περίπου έξι έως οκτώ εβδομάδες. Σε μερικές περιπτώσεις απώλειας φρυδιών, όπως η υπερφόρτωση ή οι ορμονικές αλλαγές, τα μαλλιά των φρυδιών θα αναπτυχθούν μόνοι τους. Ωστόσο, είναι δυνατόν να επιταχυνθεί η διαδικασία ή να τονωθεί η ανάπτυξη σε πιο μόνιμες περιπτώσεις απώλειας φρυδιών.

Πάρτε καθημερινά συμπληρώματα βιταμινών. Η απώλεια φρυδιών μπορεί να αποδοθεί σε διατροφικές ανεπάρκειες. Αναζητήστε συμπληρώματα που περιέχουν υψηλά επίπεδα πρωτεϊνών και βιταμινών Α και Ε. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά ενθαρρύνουν την υγιή ανάπτυξη των τριχών, συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών των φρυδιών.

Εφαρμόστε μια τοπική θεραπεία που περιέχει minoxidil, η οποία πωλείται με το εμπορικό σήμα Rogaine. Χρησιμοποιήστε ένα βαμβακερό μάκτρο για να εφαρμόσετε τον αφρό στην περιοχή των φρυδιών σας δύο φορές την ημέρα. Όταν αρχίζετε να βλέπετε την ανάπτυξη των τριχών, εφαρμόστε τον αφρό μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Προσέξτε να μην πάρετε τον αφρό στα μάτια σας.

Συζητήστε με τον γιατρό σας την αποκατάσταση της μεταμόσχευσης φρυδιών. Σύμφωνα με τη Διεθνή Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών, οι τρίχες μπορούν να μεταμοσχευθούν στο φρύδι από μια περιοχή δότη. Λωρίδες του δέρματος που περιέχουν τρίχες μπορούν να μεταμοσχευθούν και στην περιοχή των φρυδιών. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης εάν οποιαδήποτε ασθένεια ή ιατρική θεραπεία που προκαλεί την απώλεια φρυδιών σας έχει αντιμετωπιστεί ή επιλυθεί.

Απόκρυψη απώλειας φρυδιών με μακιγιάζ. Χρησιμοποιήστε μια μικρή βούρτσα φρυδιών για να βουρτσίζετε τα φρύδια σας προς τα πάνω. Χρησιμοποιώντας ένα μολύβι φρύδι που ταιριάζει με το χρώμα του φρυδιού σας, συμπληρώστε τις αραιές περιοχές και στη συνέχεια εφαρμόστε μια σκόνη φρυδιών για να αναμειχθεί με το μολύβι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα στένσιλ για να σχεδιάσετε τα φρύδια που έχουν πέσει τελείως. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα πηκτωματικό τζελ φρυδιών για να αποφύγετε το ξεθώριασμα του μολυβιού καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.