Πώς να επιλέξετε το καλύτερο εμφιαλωμένο πόσιμο νερό

Οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να αγοράζουν περισσότερο εμφιαλωμένο νερό για να αποφύγουν τη μόλυνση των υδάτων βρύσης. Το νερό της βρύσης είναι φυσιολογικώς αδρανές, το οποίο χημικώς επεξεργάζεται και διηθείται, ωστόσο οι μολυσματικές ουσίες εξακολουθούν να διέρχονται μέσω της διήθησης. Οι εταιρείες εμφιαλωμένου νερού ισχυρίζονται ότι το νερό τους καθαρίζεται πλήρως και ότι κάθε κίνδυνος μόλυνσης εξαλείφεται κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας. Υπάρχουν διάφοροι τύποι εμφιαλωμένου νερού, από φυσικό νερό πηγής μέχρι αρτεσιανό νερό. Κάνοντας την επιλογή του καλύτερου μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική εμπειρία με περίπου 400 εταιρείες των ΗΠΑ που επεξεργάζονται και εμφιαλώνουν νερό.

Κατανοήστε τους διαφορετικούς τύπους εμφιαλωμένων νερών. Τα νερά πηγής συλλέγονται από πηγές γλυκού νερού και φιλτράρονται πριν από την εμφιάλωση, σε σύγκριση με το καθαρό νερό, το οποίο συλλέγεται από μια υπόγεια πηγή και στη συνέχεια καθαρίζεται, απιονίζεται και αποστάζεται πριν από τη συσκευασία.

Διαβάστε τις ετικέτες. Ορισμένα εμφιαλωμένα νερά περιέχουν υψηλότερη αλκαλική περιεκτικότητα σε σύγκριση με άλλα και ορισμένα έχουν ένα επίπεδο ρΗ πλησιέστερο προς εκείνο του ανθρώπινου σώματος. Η αλκαλική και η οξύτητα ευθύνονται για την ένταση της γεύσης του νερού, καθώς το επίπεδο του pH βοηθά στη ρύθμιση των φυσικών ορυκτών του νερού και ενισχύει επίσης τη γεύση.

Δοκιμάστε διαφορετικά νερά για να καθορίσετε ποιο προτιμάτε. Τα νερά έρχονται σε διαφορετικές γεύσεις, μάρκες, συσκευασίες και ποικιλίες όπως ενισχυμένη με βιταμίνες. Η επεξεργασία μπορεί να βελτιώσει τη γεύση δραστικά μειώνοντας ενδεχομένως την ουσιαστική περιεκτικότητα σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, πράγμα που σημαίνει ότι οι εταιρείες μπορούν να ενισχύσουν χημικά το περιεχόμενο βιταμινών στο νερό.

Επιλέξτε ένα εμπορικό σήμα που δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις πεποιθήσεις σας. Αν αναζητάτε φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, αποφύγετε τις πλαστικές φιάλες και επιλέγετε γυάλινα ή ανακυκλωμένα δοχεία εμφιαλωμένου νερού για να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα όσον αφορά την επιλογή σας.