Πώς να ετοιμάσετε ένα καλό ψητό ελαφιών σε μια κατσαρόλα

Η προετοιμασία Crock-Pot λειτουργεί καλά για τα ψητά ελάφια, επειδή η διαδικασία χαμηλής θέρμανσης και βραδείας ψησίματος έχει ως αποτέλεσμα ένα τρυφερό ψήσιμο στο στόμα σας. Συνήθως, το κόκκινο κρέας συνιστάται να τρώνε με μέτρο, αλλά το κυνήγι είναι φυσικά άπαχο, καθιστώντας την υγιεινή εναλλακτική λύση για το βόειο κρέας. Το κρέας ελάφια τείνει να έχει μια λαχταριστή γεύση που είναι off-putting σε μερικούς. Το μαγειρικό σκεύος Crock-Pot σας δίνει τη δυνατότητα να εμπλουτίσετε την επιλογή σας από μια μεγάλη ποικιλία από μπαχαρικά, λαχανικά και άλλα συστατικά για να μειώσετε τη λαχταριστή γεύση. Αντί να σκλαβίσετε πάνω από μια σόμπα, απλά γεμίστε το Crock-Pot και ενεργοποιήστε το και το κάνει για εσάς.

Τοποθετήστε το ξεφλουδισμένο ψητό ελαφιών σε μια σανίδα κοπής. Κόψτε το πλεόνασμα λίπους από το ψητό με ένα μαχαίρι αφαίρεσης οστών. Ενώ συνιστάται να αφήσετε λίγο λίπος για το βόειο κρέας για γεύση, ένα μεγάλο μέρος της ανεπιθύμητης γεύσης μπαχαρικών στο κρέας ελαφιών είναι στο λίπος.

Τοποθετήστε το ψητό σε μια πλαστική σακούλα αποθήκευσης και ρίξτε μια μαρινάδα πάνω από το κρέας. Ενώ η μαρινάδα είναι προαιρετική, βοηθά να τρυφερά το κρέας ελάφια και να μειώσει τη λαχταριστή γεύση. Δοκιμάστε μια απλή μαρινάδα με περίπου ίσα μέρη νερό και βουτυρόγαλα ή χυμό ντομάτας, χρησιμοποιώντας το οξύ στα υγρά για να βοηθήσετε στην εξαγωγή της λαχταριστής γεύσης. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν εμφιαλωμένες μαρινάδες που πωλούνται σε σούπερ μάρκετ. Μαρινάρετε το ψητό για τουλάχιστον 1 ώρα ή για μια νύχτα. Απορρίψτε τη χρησιμοποιημένη μαρινάδα.

Περίστε το ψητό με την επιλογή των ξηρών μπαχαρικών και των καρυκευμάτων, όπως το αλάτι, το πιπέρι, η σκόνη σκόρδου, η σκόνη κρεμμυδιού ή το ξηρό μίγμα τρίβει το καρύκευμα. Το μείγμα σούπας κρεμμυδιού χρησιμοποιείται επίσης για τη γεύση των ψητών. Πασπαλίστε το μισό πακέτο κρεμμυδιού πάνω από το ψητό και τρίψτε το σε όλες τις πλευρές. Διατηρήστε το άλλο μισό του πακέτου μείγμα σούπας κρεμμυδιού για να προσθέσετε στο Crock-Pot αργότερα.

Πλύνετε και κόψτε την επιλογή των λαχανικών σας για να προσθέσετε στο Crock-Pot, χρησιμοποιώντας κοινά ψητά λαχανικά, όπως τετράγωνα κρεμμύδια, σέλινο, καρότα και κομμάτια πατάτας. Τα λαχανικά δεν είναι υποχρεωμένα να φτιάχνουν ένα καλό ψητό ελάφι, αλλά αυτά τα αρωματικά λαχανικά αρωματίζουν το κρέας και μπορούν να καταναλωθούν για να φτιάξουν ένα πλήρες γεύμα.

Στρώστε το κάτω μέρος του Crock-Pot με το μισό κρεμμύδι, αν υπάρχει. Τοποθετήστε το ψητό ελαφιών στο Crock-Pot στο κρεβάτι κρεμμυδιών. Αν επιλέξατε να μην χρησιμοποιείτε κρεμμύδια, απλά τοποθετήστε το ψητό στο κάτω μέρος του Crock-Pot. Ρίξτε τα υπόλοιπα λαχανικά στο Crock-Pot πάνω από το ψητό και γύρω από τις πλευρές.

Ρίχνουμε ένα ζεστό υγρό πάνω από τα λαχανικά και ψητά, χρησιμοποιώντας αρκετά για να γεμίσει το δοχείο στο μισό περίπου του ύψους του ψητού. Εάν χρησιμοποιείτε το μείγμα σούπας κρεμμυδιού, αναμίξτε το υπόλοιπο μείγμα σούπας με περίπου 1 1/2 φλιτζάνι νερό για να φτιάξετε ένα ζωμό για το ψητό. Άλλες εναλλακτικές επιλογές υγρού περιλαμβάνουν το ζωμό του βοείου κρέατος, το ζωμό λαχανικών, το απλό νερό, το χυμό ντομάτας ή ένα κουτάλι σούπας μανιταριών που αναμιγνύεται με ένα κουτί γάλακτος. Μη διστάσετε να αναμίξετε διάφορα υγρά για να προσαρμόσετε τη σάλτσα, όπως ζωμό βοείου κρέατος και σάλτσα χυμού τομάτας. Τοποθετήστε το καπάκι στο Crock-Pot.

Γυρίστε το διακόπτη Crock-Pot στη χαμηλή ρύθμιση. Αφήστε το ψήσιμο ελαφιού να μαγειρεύει μεταξύ 6 και 8 ωρών. Το ψητό γίνεται όταν το κρέας μαγειρεύεται και το πιρούνι τρυφερό. Η ασφαλής ελάχιστη θερμοκρασία μαγειρέματος για το κρέας ελαφιών είναι μόνο 145 βαθμούς Φαρενάιτ ή μέση ομοιότητα, αλλά ένα ψιλοκομμένο κριθάρι Crock-Pot με χαμηλή θερμότητα, αργή μέθοδος μαγειρέματος γίνεται καλά ή περίπου 165 F.

Σηκώστε το ψητό από το Crock-Pot με μια σπάτουλα κάτω από κάθε πλευρά. Τοποθετήστε το ψητό σε ένα πιάτο και αφήστε το ψητό να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 5 λεπτά για να αναδιανείμει τους φυσικούς χυμούς του ψητού.

Σκουπίστε τα λαχανικά από το Crock-Pot σε ένα μπολ σερβιρίσματος με κουτάλι με σχισμές.