Πώς να ηρεμήσει ένας ξηρός βήχας τη νύχτα

Ο βήχας είναι συνήθως μια απάντηση στην εισπνοή κάποιας μορφής ερεθιστικού όπως γύρη ή σκόνη, ή το αποτέλεσμα μιας ασθένειας ή αλλεργικής επίθεσης. Ανεξάρτητα από την αιτία, ο νυχτερινός βήχας χειροτερεύει γιατί αποβάλλει το άτομο του ξεκούρατου ύπνου που χρειάζεται για να ξεπεραστεί η ασθένεια. Παρόλο που υπάρχουν διάφορες φαρμακευτικές θεραπείες για το βήχα, κάποιοι προτιμούν να χρησιμοποιούν μια πιο φυσική προσέγγιση και να προσεγγίζουν τα σκευάσματα ή εναλλακτικές λύσεις για να καταπραΰνουν ένα νυχτερινό βήχα. Ανάλογα με τον λόγο του βήχα σας, μπορεί να υπάρχει μια απλή θεραπεία για να απαλύνει τον λαιμό σας και να ηρεμήσει τον βήχα. Μερικά βότανα μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες, γι ‘αυτό συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν χρησιμοποιήσετε βότανα. Είναι επίσης σημαντικό να επιμείνετε σε ένα φάρμακο κάθε φορά – μην στοιβάζετε μαζί δύο ή περισσότερες θεραπείες εκτός εάν το καθοδηγεί ένας επαγγελματίας υγείας, καθώς οι αλληλεπιδράσεις τους μπορεί να οδηγήσουν σε ανθυγιεινές επιπλοκές.

Χρησιμοποιήστε την ομοιοπαθητική Spongia toasta για να ηρεμήσετε ένα νυχτερινό βήχα. Εάν ο βήχας είναι το αποτέλεσμα παλινδρόμησης οξέος που προκαλεί ερεθισμό στον λαιμό σας ή από κρούστα, η δράση της σφουγγαριού είναι πιο αξιοσημείωτη για το βήχα που εμφανίζεται τη νύχτα. Σύμφωνα με το Σύστημα Υγείας του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, οι σπόγγες ενδείκνυνται για ασφυκτικούς νυχτερινούς βήχες που είναι δυνατοί, βαθιές και ξηρές. Ο βήχας ακούγεται σαν να περνάει ένα πριόνι μέσα από ένα κομμάτι ξύλου. Η σπόγγος μπορεί να βοηθήσει έναν βήχα που είναι χειρότερος στον ζεστό αέρα, και γίνεται καλύτερα με την ανύψωση του κεφαλιού του κρεβατιού ή το να καθίσει επάνω, και με το ποτό ή το φαγητό.

Πάρτε το βότανο mullein, η οποία μπορεί να είναι χρήσιμη για την ανακούφιση των ξηρών, νυχτερινή βήχα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center. Το Mullein χρησιμοποιείται συνήθως σε βότανα με βήχα και από μόνο του ως αποχρεμπτικό για να σπάσει τη θωρακική συμφόρηση και να ανακουφίσει τους αποκλεισμένους αεραγωγούς. Παρόλο που δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που να δείχνουν την αποτελεσματικότητά του, ανεπίσημες ενδείξεις από βοτανολόγους και ασθενείς δείχνουν ότι μπορεί να είναι χρήσιμο για βήχα που σχετίζεται με κρυολογήματα, γρίπη, βρογχίτιδα και πνευμονία, γράφει το “The Green Pharmacy Herbal Handbook”. Μπορεί να αγοραστεί σε καταστήματα υγιεινής διατροφής μόνο ή σε συνδυασμό με βήχα. Ακολουθήστε τις οδηγίες της ετικέτας εάν χρησιμοποιείτε έναν βοτανικό τονωτικό με ένα κουτάλι.

Κάντε ένα τσάι με βότανα από τη σάλτσα βάζοντας 1 κουτ. Αποξηραμένο βότανο σε 1 φλιτζάνι βραστό νερό για 10 έως 15 λεπτά. Στέλεχος και ποτό ανάλογα με τις ανάγκες. Προσθέστε μέλι για να τον γλυκαρίσετε, αν χρειαστεί. Το Mullein μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες, γι ‘αυτό συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν το χρησιμοποιήσετε.

Πάρτε ομοιοπαθητικό drosera για την ανακούφιση από ένα ξηρό, σπασμωδικό βήχα που είναι χειρότερο από τη στιγμή που ένα άτομο βάζει τη νύχτα. Σύμφωνα με τον ομοιοπαθητικό William Boericke στο «Materia Medica and Repertory», η εμφάνιση του βήχα συμβαίνει συχνά μόλις το κεφάλι του προσώπου αγγίξει το μαξιλάρι. Η θεραπεία μπορεί να ενδείκνυται για βήχα με αιχμηρά πόνους στο στήθος και γαργαλάει στο λαιμό ή στο άνω στήθος, λέει η UMMC. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις όπου το άτομο είναι βραχνή ή πνιγμού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων βήχα.

Χρησιμοποιήστε το βότανο Lobelia inflata ως τσάι ή σε μορφή εκχυλίσματος ως αποχρεμπτικό για έναν ξηρό, νυχτερινό βήχα. Το UMMC εξηγεί ότι τα λοβέλια βοηθούν στην εκκαθάριση των αεραγωγών χαλαρώνοντας τη συμφόρηση και το φλέγμα στους πνεύμονες και τους βρογχικούς σωλήνες. Το Lobelia είναι τοξικό και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο υπό την επίβλεψη εκπαιδευμένου βοτανολόγου ή άλλου επαγγελματία υγείας που είναι εξοικειωμένος με αυτό το βότανο.

Πάρτε μια κουταλιά μέλι τη νύχτα για να ανακουφίσετε έναν ξηρό βήχα. Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, το μέλι μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό για την ανακούφιση του βήχα, όπως και τα συριγγάκια για το βήχα. Το μέλι μπορεί να απαλύνει το γαύγισμα και τον ερεθισμό στον λαιμό, γεγονός που επιδεινώνει τον ξηρό βήχα. Το μέλι δεν πρέπει να χορηγείται σε παιδιά ηλικίας κάτω του 1 έτους.

Χρησιμοποιήστε φάρμακα για το εμπορικό βήχα χωρίς φάρμακα για την ανακούφιση από ξηρό βήχα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτά που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για ξηρό βήχα ονομάζονται κατασταλτικά και μπορεί να είναι προσωρινά χρήσιμα, σύμφωνα με το UMMC, το οποίο επίσης επισημαίνει ότι τα φάρμακα που δεν καταπολεμούν το βήχα δεν πρέπει να χορηγούνται σε παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών λόγω του ενδεχόμενου πλευρικής υπάρχοντα.

Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας για πρόσθετη θεραπεία εάν ο βήχας επιμένει ή επιδεινώνεται.