Πώς να κάνει διαβητική πίτσα

Ο διαβήτης είναι μια διαταραχή που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα χρησιμοποιεί αφομοιωθείσα τροφή για ενέργεια και ανάπτυξη. Ένα άτομο με διαβήτη δεν μπορεί να διατηρήσει ένα σταθερό επίπεδο σακχάρου στο αίμα μόνο του. Οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες τείνουν να αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες σε διαβητικούς. Οι διαβητικοί μπορούν να απολαύσουν πολλά από τα ίδια τρόφιμα όπως και τα μη διαβητικά, αρκεί να γίνουν κάποιες αντικαταστάσεις για να μειωθούν οι ραφιναρισμένοι υδατάνθρακες και να συμπεριληφθούν υγιεινά λίπη αντί για ανθυγιεινά. Η πίτσα είναι ένα τρόφιμο που μπορεί εύκολα να αλλάξει από ανθυγιεινό σε υγιεινό χωρίς να θυσιάζει τη γεύση

Αγοράστε ολόκληρη τη ζύμη πίττας σιταριού από το τοπικό κατάστημα παντοπωλείων ή το κατάστημα υγιεινής διατροφής. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Natural Diabetes Control, τα προϊόντα ολικής αλέσεως μπορούν να βοηθήσουν στην σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, ενώ τα λευκά προϊόντα αλεύρου όπως η κανονική ζύμη πίτσας μπορούν να τα αυξήσουν. Ολόκληρη η ζύμη σίτου είναι επίσης υψηλότερη σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά σε σύγκριση με την κανονική ζύμη πίτσας. Τεντώστε τη ζύμη σε ένα ταψί χωρίς να προσθέσετε επιπλέον λάδι. Αφήστε τη ζύμη να καθίσει για 20 λεπτά πριν προσθέσετε τις γαρνιτούρες.

Διαδώστε μια σάλτσα ντομάτας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο στη ζύμη. Η σάλτσα ντομάτας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο μπορεί επίσης να αγοραστεί σε κατάστημα υγιεινής διατροφής. Η Αμερικανική Ένωση Διαβήτη συνιστά τα διαβητικά γεύματα να είναι χαμηλά σε νάτριο, καθώς το νάτριο αυξάνει την αρτηριακή πίεση και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου στους διαβητικούς. Οι νωπές ντομάτες αποτελούν καλό υποκατάστατο της σάλτσας ντομάτας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο, αν δεν έχετε σάλτσα στο χέρι. Προσθέστε επιπλέον γεύση χωρίς αλάτι με καρύκευμα της πίτσας με φρέσκο ​​βασιλικό και σκόρδο.

Πασπαλίστε ένα λεπτό στρώμα τυριού χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά στην πίτσα. Η Mozzarella είναι μια υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ποικιλία που λειτουργεί καλά στην πίτσα, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τυρί cheddar ή jack jack χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Είναι σημαντικό για τους διαβητικούς να περιορίσουν την πρόσληψη λίπους, ειδικά τα κορεσμένα λιπαρά από τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το κρέας. Τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυριά περιέχουν λιγότερες θερμίδες και λιγότερα κορεσμένα λιπαρά, καθιστώντας τα πιο υγιή στην καρδιά.

Προσθέστε λαχανικά όπως το μπρόκολο ή τις καρδιές των αγκινάρας, αντί για τα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά κρέατα όπως η πεπερόνι. Αυτά τα λαχανικά χαρακτηρίζονται ως μη αμυλώδη, σύμφωνα με το MayoClinic.com. Περιέχουν ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και χωρίς λίπος · δεν θα επιδεινώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Χρησιμοποιήστε ό, τι φρέσκα λαχανικά έχετε στο χέρι, οι πιπεριές και τα σπαράγγια δοκιμάζουν επίσης μεγάλη πίτσα.

Ψήστε την πίτσα στο φούρνο στους 375 μοίρες για 15 λεπτά ή μέχρι να φρυγανιστεί η κρούστα.