Πώς να κάνει τα βαμβακερά πουκάμισα μεγαλύτερα

Το βαμβάκι είναι ένα εύρωστο ύφασμα και ενώ κάποια μπλούζες από βαμβάκι είναι προ-συρρικνωμένα, άλλα δεν είναι. Εάν έχετε βαμβακερό πουκάμισο που είναι πολύ σφιχτό, μπορείτε να τεντώσετε το πουκάμισο έξω για να το κάνετε μεγαλύτερο. Είτε συρρικνώσατε το πουκάμισο ενώ ξεπλύνατε είτε το αγοράσατε σε μέγεθος πολύ μικρό, δοκιμάστε μερικές τεχνικές stretching για να το κάνετε μεγαλύτερο.

Γεμίστε μια καθαρή μπανιέρα, μπανιέρα ή νεροχύτη με δροσερό νερό. Χρησιμοποιήστε αρκετό νερό ώστε ολόκληρο το πουκάμισο να βυθιστεί. Προσθέστε ¼ φλιτζάνι μαλακτικό μαλλιών ή 1 κουταλιά της σούπας μωρών για κάθε βράδυ νερού.

Τοποθετήστε το πουκάμισο στο νερό. Πιέστε το κάτω με τα χέρια σας μέσα στο νερό, ώστε να είναι εντελώς βυθισμένο. Αποφύγετε να περάσετε το πουκάμισο για να το τοποθετήσετε στο νερό. Αυτό μπορεί να εμποδίσει το κλιματιστικό ή το σαμπουάν μωρών να διεισδύσει σε όλες τις ίνες του υφάσματος.

Αφήστε το πουκάμισο να απολαύσει για 15 λεπτά. Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι για να εντοπίσετε ένα περίγραμμα ενός άλλου πουκάμισου στο επιθυμητό μέγεθος σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί περγαμηνής, ενώ το βαμβακερό πουκάμισο μούσκεμα.

Αποστραγγίστε το νερό μόλις περάσουν 15 λεπτά. Ξεπλύνετε τη μπανιέρα και, στη συνέχεια, γεμίστε την με απλό δροσερό νερό για να καλύψετε το πουκάμισο. Τυρίξτε απαλά το πουκάμισο όπως είναι στο νερό για να ξεπλύνετε το μαλακτικό ή το σαμπουάν. Αφήστε το να μουλιάσει για πέντε λεπτά. Συνεχίστε να πλένετε με καθαρό νερό μέχρι να μην μείνει κανένας κλιματιστικό ή σαμπουάν στο πουκάμισο.

Βγάλτε το πουκάμισο από το νερό και σκουπίστε απαλά. Τοποθετήστε το βαμβακερό πουκάμισο πάνω στο χαρτί περγαμηνής όπου εντοπίσατε το περίγραμμα ενός μεγαλύτερου πουκάμισου.

Τεντώστε το πουκάμισο με τα χέρια σας έτσι ώστε να ταιριάζει στο περίγραμμα του πουκάμισου στο χαρτί περγαμηνας. Μόλις το τεντώσετε στο σωστό μέγεθος, τοποθετήστε βαριά αντικείμενα σε κάθε μία από τις τέσσερις γωνίες του πουκάμισου για να το κρατήσετε στη θέση του. Αφήστε το πουκάμισο να στεγνώσει στο χαρτί περγαμηνής.