Πώς να κάνετε & παγώσει σπιτική σπαγγέτι σάλτσα

Ακόμη και οι αρχάριοι μαγειρεύονται συχνά με έκπληξη από το πόσο εύκολο είναι να κάνετε σπιτική σάλτσα ζυμαρικών που είναι πολύ πιο γευστικό από τις εκτοξευμένες εκδόσεις. Η σάλτσα σπαγγέτι καταψύχεται καλά, οπότε κάνετε μια μεγάλη παρτίδα για να παγώσετε και πάντα θα έχετε νόστιμη σάλτσα στο χέρι για γρήγορα και υγιεινά γεύματα. Για να επαναθερμάνετε τη κατεψυγμένη σάλτσα, απλά τοποθετήστε την σε μια κατσαρόλα πάνω από χαμηλή έως μέτρια φωτιά και αφήστε τη να ζεσταθεί, ανακατεύοντας περιστασιακά για να αποφύγετε την κόλληση.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαρύ δοχείο με μέση υψηλή θερμότητα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Όταν το λάδι είναι ζεστό, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και θερμαίνουμε το μείγμα μέχρι τα κρεμμύδια να είναι ημιδιαφανή, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Προσθέστε τα καρότα, το σέλινο, το αλάτι και το πιπέρι στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε το μίγμα για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Ρίξτε τις ντομάτες μέσα στην κατσαρόλα και προσθέστε κόκκινες πιπεριές και δάφνη. Μειώστε τη θερμότητα στο “Χαμηλό” και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει και να πυκνώσει για περίπου μία ώρα.

Αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης από τη σάλτσα και τα πετάξτε. Ανακατέψτε το φρέσκο ​​βασιλικό στη σάλτσα και αφήστε το να σιγοβράσει πέντε με 10 λεπτά.

Αφαιρέστε το δοχείο από τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει. Φορτώστε τις μερίδες των 2 έως 3 κυπέλλων σε σακούλες κατάψυξης ή σε δοχεία που είναι ασφαλή για καταψύκτες και σφραγίστε τους σάκους ή τα δοχεία καλά πριν τα καταψύξετε.