Πώς να κάνετε σπιτικό βούτυρο σώματος

Το βούτυρο του σώματος μαλακώνει το ξηρό δέρμα και εξομαλύνει τις τραχίες περιοχές του δέρματος. Πυκνότερο από λοσιόν ή κρέμες, αυτό το μαλακτικό του δέρματος έχει μαλακωμένη σύσταση βουτύρου. Μπορείτε να αγοράσετε τα βούτυρα σώματος σε πολλά αρώματα στα καταστήματα, αλλά κάνοντας το δικό σας στο σπίτι απαιτεί μόνο μερικά απλά συστατικά. Τα σπιτικά βούτυρα του σώματος κάνουν προσεγμένα δώρα και σας εξοικονομούν χρήματα για τις ακριβές εκδόσεις στα καταστήματα – και σας επιτρέπουν να αποφύγετε τα ανεπιθύμητα συστατικά.

Θερμάνετε 8 ουγγιές βούτυρο shea στο διπλό λέβητα πάνω από βραστό νερό μέχρι να λιώσει το βούτυρο shea. Αφαιρέστε από τη θερμότητα.

Ανακατέψτε το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο με το ξύλινο κουτάλι. Αυτό βοηθά στη μείωση του βουτύρου shea. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το αμυγδαλέλαιο, το έλαιο jojoba ή το κραμβέλαιο.

Μετρήστε 2 κουταλιές της σούπας αραβοσίτου και αναμίξτε στο μείγμα λαδιού. Το άμυλο καλαμποκιού κάνει το βούτυρο λιγότερο λιπαρό, σύμφωνα με την αισθητική Keeley Selvage.

Προσθέστε έως και 1/2 ουγγιές αιθέριου ελαίου στο βούτυρο του σώματός σας. Το λάδι λεβάντας καταπραΰνει, ενώ το έλαιο μέντας ενισχύει. Ανακατέψτε για να συνδυάσετε όλα τα συστατικά.

Μεταφέρετε το βούτυρο του σώματος σε ένα γυάλινο ή πλαστικό δοχείο. Ψυκτώστε όλη τη νύχτα για να βοηθήσετε το μίγμα να ρυθμιστεί.