Πώς να κάνετε υγιή στήθη κοτόπουλου

Τα στήθη κοτόπουλου είναι μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση για το σκοτεινό κρέας και άλλα είδη κρέατος, αλλά πολύ συχνά αποδίδονται στεγνά και χωρίς άρωμα. Εάν χοντροκομμένο σε σκόνη κομμάτι λευκό του λευκού κρέατος σας κάνει να θέλετε να το παραδώσετε για πάντα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι με την κατάλληλη τεχνική μαγειρέματος, μπορείτε να έχετε υγρά, χυμώδη στήθη κοτόπουλου κάθε φορά. Η μαρινάρισμα των στήθων κοτόπουλου βοηθά να τρυφερήσουν το κρέας και να τα καίγονται σε υψηλή θερμοκρασία σε κλειδαριές με ζουμερά γεύση.

Κόψτε το λίπος και τους τένοντες από τα στήθη κοτόπουλου χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι. Κόψτε την κάτω πλευρά του στήθους, για να δημιουργήσετε ένα πιο ομοιόμορφο πάχος. Αν υπάρχει ένα πολύ λεπτό πτερύγιο στο ένα άκρο, κόψτε το επίσης. Αποθηκεύστε τα αποχρώματα στον καταψύκτη για να κάνετε αποθέματα κοτόπουλου.

Κόψτε τις οριζόντιες σχισμές κάτω από το μήκος κάθε στήθους κοτόπουλου για να δημιουργήσετε χώρους για να διεισδύσει η μαρινάδα στο κρέας.

Ανακατέψτε τη μαρινάδα σας χρησιμοποιώντας μια αναλογία δύο προς ένα ελαίου και ένα όξινο συστατικό, όπως χυμό λεμονιού, ξίδι ή γιαούρτι. Το λάδι βοηθά στην επικάλυψη του κρέατος και την διατηρεί υγρή, και το όξινο συστατικό βοηθά στη διάσπαση των δεσμών των πρωτεϊνών, καθιστώντας το τρυφερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλάτι, πιπέρι και φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα στη μαρινάδα σας, και το ψιλοκομμένο σκόρδο είναι πάντα μια γευστική προσθήκη.

Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου σας σε ένα στρώμα σε ένα ταψί και ρίξτε τη μαρινάδα επάνω τους. Ανασηκώστε κάθε στήθος για να επιτρέψετε τη μαρινάδα να φτάσει κάτω. Καλύψτε το πιάτο με αλουμινόχαρτο ή πλαστικό περιτύλιγμα και το βάζετε στο ψυγείο. Το AllRecipes.com συνιστά μαρινάρισμα στήθη κοτόπουλου όχι περισσότερο από δύο ώρες, καθώς μπορούν να γίνουν πολύ τρυφερά και ανθεκτικά. Γυρίστε τα στήθη κοτόπουλου σας στη μέση της περιόδου μαρινών, αν θέλετε, να αναδιανείμετε τη μαρινάδα.

Φωτίστε τη σχάρα με κάρβουνο ή γυρίστε το ψησταριό σας ψηλά για άμεση θέρμανση. Το online Grilling Companion συνιστά καθαρισμό και λίπανση των σχαρών προτού να πάρουν πολύ ζεστό.

Αφαιρέστε τα στήθη κοτόπουλου από τη μαρινάδα και τοποθετήστε τα στο πιο ζεστό μέρος της σχάρας. Αφήστε τα εκεί για τέσσερα έως έξι λεπτά, και στη συνέχεια να τα παραλάβετε με λαβίδες και να τα γυρίσετε. Αφήστε τα να ψηθούν για άλλα τέσσερα έως έξι λεπτά και στη συνέχεια να τα ελέγξετε για να βεβαιωθείτε ότι έχουν ολοκληρωθεί. Μπορείτε να το κάνετε αυτό είτε κόβοντας στο κέντρο και βεβαιώνοντας ότι η σάρκα είναι λευκή διαφανής και όχι ροζ, είτε χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο κρέατος για να ελέγξετε την εσωτερική θερμοκρασία. Σύμφωνα με το USDA, το κοτόπουλο θα πρέπει να μαγειρευτεί σε μια εσωτερική θερμοκρασία 165 βαθμών Fahrenheit.

Αφαιρέστε τα στήθη κοτόπουλου από τη σχάρα και αφήστε τα να ξεκουραστούν για δύο λεπτά πριν τα σερβίρετε για να επιτρέψετε την ανακατανομή των χυμών.