Πώς να κάψετε γρήγορα τους υδατάνθρακες

Η καύση των αποθεμάτων υδατανθράκων ή γλυκογόνου σας επιτρέπει να ρίχνετε νερό γρήγορα και να κατεβαίνετε σε κέτωση. Κέτωση – η διατροφική κατάσταση όπου καίγονται κυρίως λιπαρά οξέα για καύσιμα – σας επιτρέπει να συνεχίσετε να καίτε λίπος αντί για υδατάνθρακες. Αυτό απαιτεί όχι μόνο να εξαντλούν τα αποθέματα υδατανθράκων, αλλά και να αποφεύγουν την κατανάλωση υδατανθράκων για να διατηρήσουν τη διατροφική σας κατάσταση. Έντονη, ποικίλη άσκηση με διαιτητική πειθαρχία σάς επιτρέπει να κάψετε υδατάνθρακες γρήγορα. Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα διατροφής ή άσκησης.

Εκπαιδεύστε το κάτω σώμα σας χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό ελεύθερων βαρών και μηχανών. Πραγματοποιήστε καταλήψεις ή πρέσες ποδιού, δύσκαμπτα πόδια και μπούκλες στα πόδια. Εκτελέστε βαριά σύνολα πρώτα, δύο ή τρία σύνολα κάθε άσκησης χρησιμοποιώντας πέντε έως οκτώ επαναλήψεις ανά σετ. Ακολουθήστε αυτό με δύο ή τρεις ομάδες 12 έως 15 επαναλήψεων ανά σύνολο.

Εκτελέστε έντονη καρδιαγγειακή άσκηση το βράδυ της ημέρας που εκπαιδεύσατε το κάτω σώμα σας. Το διάστημα που τρέχει, όπου το σπριντ που ακολουθείται από μια πιο αργή ανάκαμψη είναι ιδανικό. Η εκπαίδευση ανά διαστήματα μπορεί επίσης να γίνει σε μια ποδήλατο γυμναστικής ή με ένα σχοινάκι άλματος. Εκπαιδεύστε με ρυθμό σπριντ για 30 δευτερόλεπτα ακολουθούμενος από 30 δευτερόλεπτα βραδύτερης εκπαίδευσης ανάκαμψης Εκτελέστε όσα σύνολα μπορείτε.

Εκπαιδεύστε το πάνω μέρος του σώματος σας χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό ελεύθερων βαρών και μηχανών το πρωί μετά την κατώτερη εκπαίδευση του σώματός σας. Οι πρέσες του πάγκου και της κλίσης πρέπει να εκτελούνται με συρτάρια και σειρές. Πρόσθετη ένταση για τα χέρια σας μπορεί να προστεθεί με μαρσπιέ μπούκλες και επεκτάσεις τρικεφάλου. Εκτελέστε δύο ή τρία βαριά σύνολα πέντε έως οκτώ επαναλήψεων ανά σύνολο. Ακολουθήστε αυτό με δύο ή τρεις ομάδες 15 έως 20 επαναλήψεων ανά σύνολο.

Εκτελέστε ελαφρύτερη αερόβια άσκηση το βράδυ της ημέρας που εκπαιδεύσατε το ανώτερο σώμα σας. Επιλέξτε έναν τύπο καρδιαγγειακής άσκησης που περιλαμβάνει το ανώτερο σώμα σας σε κάποιο βαθμό, όπως ένας ελλειπτικός εκπαιδευτής ή μηχανή κωπηλασίας. Συνεχίστε την καρδιαγγειακή σας άσκηση μέχρι να κουραστείτε.

Συμπλήρωμα με άλφα λιποϊκό οξύ 600 mg δύο φορές την ημέρα βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και αυξάνει την ικανότητά σας να καίτε υδατάνθρακες, σύμφωνα με μια μελέτη του 2006 στο περιοδικό “Ορμόνες.

Αποφύγετε την κατανάλωση υδατανθράκων. Όσο περισσότεροι υδατάνθρακες τρώτε, τόσο περισσότερο θα πρέπει να εργαστείτε ή να κάψετε. Ακόμη και καταναλώνοντας υδατάνθρακες μετά την προπόνηση πρέπει να αποφευχθεί μέχρι να επιτύχετε τους στόχους σας. Δεν υπάρχουν φρούτα, σάκχαρα, άμυλα, ζυμαρικά, ψωμί ή σιτηρά. Αποφύγετε τα σκουπίδια με κάθε κόστος.