Πώς να καθαρίσετε ένα καουτσούκ χαλάκι μπάνιο

Ο καθαρισμός ενός καουτσούκ σε ένα μπάνιο είναι ένα από τα πιο εύκολα καθήκοντα που θα αντιμετωπίσετε όταν καθαρίζετε το μπάνιο σας. Τα ελαστικά χαλάκια είναι εύκολο να καθαριστούν επειδή μπορούν να μετακινηθούν εύκολα σε καλύτερες θέσεις για καθαρισμό, να είναι ανθεκτικά σε διαφορετικές επεξεργασίες και είναι φτηνά να αντικατασταθούν αν κάτι πάει στραβά. Τα περισσότερα καουτσούκ χαλάκια μπορούν να χειριστούν μια σειρά από διαφορετικά καθαριστικά, γεγονός που καθιστά την εργασία ένα κουμπωτό όταν προσπαθείτε να αφαιρέσετε βρωμιά, σκόνη, μούχλα, μούχλα ή άλλη ύλη στο ψάθα.

Αφαιρέστε το μαξιλάρι του μπάνιου από το μπάνιο ή τοποθετήστε το στην μπανιέρα για καθαρισμό.

Γεμίστε ένα κουβά με νερό και προσθέστε ένα φλιτζάνι σαπούνι ή απορρυπαντικό. Βυθίστε το καουτσούκ στο διάλυμα καθαρισμού και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά. Αυτή η εμβάπτιση θα βοηθήσει να μαλακώσει και να χαλαρώσει οποιαδήποτε βρωμιά που αποξηραίνεται στο καουτσούκ.

Πετάξτε την επιφάνεια του καουτσούκ με ένα σφουγγάρι ή βούρτσα καθαρισμού. Εάν βρίσκετε ουσίες που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σκληρότερη, πιο λειαντική βούρτσα καθαρισμού. Τα περισσότερα πατάκια από καουτσούκ μπορούν να χειριστούν βούρτσες σκληρού καθαρισμού ή μαξιλάρια, αλλά θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το εργαλείο πλύσης που χρησιμοποιείτε δεν θα κόψει ή θα σχίσει το καουτσούκ.

Ξεπλύνετε το μαξιλάρι με καθαρό νερό ή σπρέι με ένα μάνικα αν θέλετε να αποκόψετε τυχόν υπολείμματα βρωμιάς ή άλλα αντικείμενα στο καουτσούκ.

Κρεμάστε το ελαστικό χαλάκι έξω για να στεγνώσει ή χρησιμοποιήστε ένα πανί ή μια πετσέτα για να στεγνώσει το χέρι. Εάν το ψάθα επιστρέψει στην μπανιέρα, μπορείτε να το τοποθετήσετε εκεί για να το αφήσετε να στεγνώσει.