Πώς να καθαρίσετε μια οδοντόβουρτσα

Το βούρτσισμα των δοντιών σας είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της καλής στοματικής υγείας, αλλά εάν χρησιμοποιείτε μια βρώμικη οδοντόβουρτσα, μπορεί να κάνετε κακό, ενώ κάνετε καλό. Η αμερικανική οδοντιατρική ένωση λέει ότι βακτήρια από το στόμα σας και το περιβάλλον μπορούν να παραμείνουν στην βούρτσα σας. Ενώ επίσης σημειώνουν ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να υποστηρίξουν το γεγονός ότι αυτά τα βακτήρια έχουν οποιεσδήποτε δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία, είναι ακόμα μια σοφή κίνηση για να καθαρίσετε την οδοντόβουρτσα σας για να αποτρέψετε την είσοδο μικροβίων και βακτηρίων στο στόμα σας ενώ βουρτσίζετε.

Ξεπλύνετε την οδοντόβουρτσα σας με ζεστό νερό βρύσης μετά από κάθε χρήση για να απαλλαγείτε από οδοντόκρεμα, φαγητό και άλλα συντρίμμια που μπορεί να παραμείνουν στη βούρτσα.

Γεμίστε ένα καθαρό ποτήρι με αδιάλυτο λευκό ξύδι. Τοποθετήστε την οδοντόβουρτσα σας στο ξύδι, έτσι ώστε οι τρίχες να καλύπτονται πλήρως.

Αφήστε την οδοντόβουρτσα να απορροφηθεί για μερικές ώρες. Ξύδι σκοτώνει τα περισσότερα βακτηρίδια και μικρόβια στην οδοντόβουρτσα.

Αφαιρέστε την οδοντόβουρτσα από το ξύδι, ξεπλύνετε το κάτω από το νερό της βρύσης και καθίστε το όρθιο για να στεγνώσει στον αέρα.