Πώς να καθαρίσετε μια πληγή και να τοποθετήσετε ένα στείρο ντύσιμο

Ο καθαρισμός και η επάλειψη ενός τραύματος μπορεί να είναι ένα αποθαρρυντικό έργο, είτε τείνετε στον δικό σας τραυματισμό είτε σε κάποιο άλλο άτομο. Οι εκδορές, οι τραυματισμοί, τα τεμάχια, τα εγκαύματα και οι χειρουργικές τομές απαιτούν συχνά καθαρισμό και επίστρωση του προσβεβλημένου χώρου. Πολλές πληγές μπορεί να αντιμετωπίζονται στο σπίτι. Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς να εκτελέσετε σωστά τη διαδικασία, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Εφαρμόστε πίεση στον τραυματισμό εάν εμφανιστεί μικρή αιμορραγία. Περιμένετε έως ότου σταματήσει η αιμορραγία πριν τον καθαρισμό και την επίστρωση της πληγής.

Πάρτε φάρμακο για τον πόνο. Αυτό το βήμα μπορεί να είναι περιττό για μικρές πληγές, αλλά για τις περικοπές που χρειάζονται σκληρό τρίψιμο, το φάρμακο μπορεί να βοηθήσει.

Πλύνετε τα χέρια σας με αντιβακτηριδιακό σαπούνι και ζεστό νερό. Στεγνώστε τα με ένα καθαρό πανί, στη συνέχεια τοποθετήστε τα γάντια.

Πλύνετε την πληγή με αντιβακτηριακό σαπούνι. Καθαρίστε στο ντους ή πάνω από ένα νεροχύτη. Χρησιμοποιήστε αντιβακτηριακό σαπούνι και ζεστό νερό.

Αφαιρέστε το τραύμα με γάζα με υγρασία με το διάλυμα καθαρισμού. Μια νέα πληγή μπορεί να γεμίσει με συντρίμμια και βρωμιά αν προκύψει από πτώση ή απόξεση. Οι παλαιότερες πληγές παράγουν συχνά νεκρό ιστό, το οποίο πρέπει να αφαιρεθεί.

Ξεπλύνετε την πληγή με διάλυμα καθαρισμού. Αν δεν έχετε διάλυμα συνταγής, χρησιμοποιήστε νερό.

Προετοιμαστείτε να ντύσετε την πληγή

Καθαρίστε και ντυθείτε την πληγή

Εφαρμόστε φαρμακευτική κρέμα στην πληγή. Χρησιμοποιήστε τη γάζα ή τον καθαριστή της γλώσσας εάν ο γιατρός σας έχει συνταγογραφήσει την κρέμα. Διαδώστε προσεκτικά την κρέμα πάνω από το τραύμα, αποφεύγοντας το περιβάλλον δέρμα.

Εφαρμόστε χειρουργική ταινία γύρω από τη γάζα. Κάνετε αυτό εάν η γάζα δεν έρχεται με κολλητικές άκρες.