Πώς να καθαρίσετε την αποστράγγιση από τα αυτιά

Η αποστράγγιση από το αυτί – ιατρικά γνωστή ως ωρίτιδα – συνήθως προκαλείται από λοίμωξη. Προσέξτε να καθαρίσετε την αποστράγγιση και να καθαρίσετε το αυτί χρησιμοποιώντας την κατάλληλη μέθοδο, καθώς ο ακατάλληλος καθαρισμός μπορεί να προκαλέσει πρόσθετες ζημιές. Ορισμένες από τις αιτίες της αποστράγγισης είναι το αυτί του κολυμβητή, η μέση ωτίτιδα, οι αλλεργίες και το τραύμα του κεφαλιού ή του αυτιού, αναφέρει η MayoClinic.com. Ενδέχεται να μπορείτε να καθαρίσετε μερικά από την αποστράγγιση αρδεύοντας το κανάλι του αυτιού.

Σημειώστε το είδος της απόρριψης που έχετε. Εάν είναι καστανό ή κίτρινο και μυρίζει άσχημο, είναι πιθανό μια βακτηριακή λοίμωξη που μπορεί να χρειαστεί να θεραπεύσει τα αντιβιοτικά. Τα αντιβιοτικά μπορεί να καθαρίσουν πλήρως την εκκένωση μέσα σε μια εβδομάδα, χωρίς άρδευση των αυτιών.

Γεμίστε μια σύριγγα βολβού με νερό σε θερμοκρασία δωματίου ή διάλυμα αλατόνερου. Χρησιμοποιήστε εμφιαλωμένο νερό ή αποστειρωμένο αλατούχο διάλυμα, αν είναι δυνατόν, επειδή είναι πιο καθαρό, αλλά λειτουργεί κανονικά και το νερό της βρύσης.

Σταθείτε πάνω από το νεροχύτη με το προσβεβλημένο αυτί να γέρνει μακριά από το νεροχύτη. Τοποθετήστε το άκρο της σύριγγας 1/4 ίντσα έξω από το κανάλι του αυτιού και πιέστε απαλά τον λαμπτήρα, εισάγοντας το νερό στο αυτί. Αφήστε το νερό να καθίσει για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια γυρίστε το κεφάλι σας πάνω από το νεροχύτη. Το νερό πρέπει να αποστραγγιστεί αμέσως, φέρνοντας μαζί του τυχόν συντρίμμια στο κανάλι του αυτιού. Επαναλάβετε αρκετές φορές μέχρι να καθαριστεί η αποστράγγιση.

Ξεκουράστε απαλά το εξωτερικό αυτί με βαμβάκι, φροντίζοντας να αποφύγετε το κανάλι του αυτιού.

Το πότισμα του καναλιού του αυτιού μετά το κολύμπι, αν η αποστράγγιση από το αυτί του κολυμβητή επανέρχεται συχνά. Αναμίξτε ίσα μέρη λευκού ξιδιού και αλκοόλης για αυτή την τακτική θεραπεία.