Πώς να καλύψει το σέλινο

Το λεύκανση των λαχανικών βοηθά στην αποικοδόμηση των ενζύμων σε λαχανικά που μπορούν να προκαλέσουν το χρώμα, τη γεύση και την υφή του σέλινου. Εάν βρεθείτε με μια αφθονία σέλινου που θέλετε να παγώσετε για μεταγενέστερη χρήση, θα πρέπει πρώτα να το καλύψετε για να διατηρήσετε την ποιότητα. Σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες και ξυρίστε το σέλινο για ακριβώς τρία λεπτά. Ο υπερβολικός ή πολύ μικρός χρόνος που αφιερώνεται σε αμφίβια θα επηρεάσει την ποιότητα των λαχανικών μόλις παγώσει, εξηγεί το Εθνικό Κέντρο Διατήρησης Διατροφικών Προϊόντων.

Πλύνετε καλά το σέλινο κάτω από δροσερό τρεχούμενο νερό.

Κόψτε τα άκρα από τα κομμάτια σέλινου χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι κουζίνας, κόψτε το υπόλοιπο σέλινο σε κομμάτια το μέγεθος που επιθυμείτε.

Γεμίστε ένα blancher με 1 γαλόνι νερού για κάθε 1 κιλό σέλινο που θα καλύψετε.

Τοποθετήστε την καλυμμένη κατσαρόλα σε έναν καυστήρα σόμπι που ανάβει ψηλά και περιμένετε να βράσει το νερό.

Τοποθετήστε το τεμαχισμένο κομμάτι στο καλάθι αναβρασμού ή τοποθετήστε το αφού βράσει το νερό και στη συνέχεια τοποθετήστε το καπάκι.

Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για τρία λεπτά μόλις βάλτε το σέλινο στο δοχείο.

Αφαιρέστε το ένθετο ή το καλάθι από το blancher και αποστραγγίστε την περίσσεια νερού.

Τοποθετήστε το καλαμάκι ή το ένθετο σε ένα δοχείο ή άλλο μεγάλο δοχείο γεμάτο με παγωμένο νερό και αφήστε το σέλινο να κρυώσει εντελώς.

Ανακατέψτε το σέλινο περιοδικά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ψύξης.

Αδειάστε το νερό από το καλάθι ή εισάγετε άλλη μια φορά, φροντίζοντας να αφήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό να αποστραγγιστεί πριν καταψύξετε το σέλινο.