Πώς να κρατάτε τα νήπια μακριά από το να τρέχουν μακριά όταν είναι δημόσια

Τα παιδιά ηλικίας 1 έως 3 τείνουν να είναι παρορμητικά, οπότε δεν μπορείτε να περιμένετε τις διδασκαλίες σας για να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας θα κάνει πάντα αυτό που είναι καλύτερο γι ‘αυτήν. Τα μικρά παιδιά που περιπλανιούνται ή διαφεύγουν για οποιονδήποτε λόγο διατρέχουν κίνδυνο και χρειάζονται τους ενήλικες στη ζωή τους για να τους προστατεύσουν. Για παράδειγμα, λόγω του μικρού τους μεγέθους και της περιορισμένης κυκλοφοριακής τους εμπειρίας, τα μικρά παιδιά υποφέρουν από τον μεγαλύτερο αριθμό τραυματισμών πεζών, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου των Ζημιών. Ωστόσο, οι γονείς μπορούν να λάβουν μέτρα για να κρατήσουν τα μικρά παιδιά ασφαλή επιτρέποντάς τους να ελευθερώσουν να αναπτυχθούν και να εξερευνηθούν.

Γιατί τα μικρά παιδιά τρέχουν μακριά

Τα περισσότερα παιδιά αρχίζουν να περπατούν, να μιλούν, να κοινωνικοποιούν και να λύουν προβλήματα κατά τη διάρκεια των παιδιών ετών. Τα μικρά παιδιά φυσικά έχουν την τάση να ανακαλύπτουν και να πειραματίζονται με ανεξαρτησία. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σε θέση να καθορίσουν τι είναι ασφαλές και δεν έχουν μάθει να σταματήσουν και να σκεφτούν συνέπειες. Η περιέργεια και η έλλειψη ελέγχου παρορμήσεων οδηγούν μερικά νήπια να δοκιμάσουν τη νέα τους ελευθερία με το να τρέχουν, ενώ άλλοι μπορεί να περιπλανηθούν για να δουν κάτι ενδιαφέρον. Τα παιδιά στα πολυκαταστήματα, για παράδειγμα, μπορεί να απολαύσουν την απόκρυψη πίσω από τα ράφια ρούχων – ακόμα και όταν οι πανικοβλημένοι γονείς τους αναζητούν.

Ορίστε όρια, ακολουθήστε αν και

Οι γονείς πρέπει να καταστήσουν σαφές στα νήπια ότι υπάρχουν συνέπειες για το να τρέχουν μακριά ή να είναι άγρια ​​στο κοινό. Πείτε το παιδί σας μπροστά από το χρόνο ότι αν δεν μπορεί να μείνει κοντά ή να σας κρατήσει το χέρι, τότε πρέπει να οδηγήσει στο καροτσάκι της για λίγο. Εξηγήστε ότι όταν είναι ήρεμη και έτοιμη να κρατήσει το χέρι σας ενώ περπατάει δίπλα σας, θα επιτρέπεται να βγει από το καροτσάκι και να προσπαθήσει ξανά. Εάν προσπαθεί να ξεφύγει ξανά, βάλτε την πίσω στο καροτσάκι και μην παραιτηθεί, ακόμα κι αν έχει ένα τραντέρ. Ακολουθήστε τις συνέπειες και θυμηθείτε να ενθαρρύνετε το παιδί σας να πετύχει.

Αποσπάστε και εκτροπή

Τα μικρά παιδιά μπορεί να μην θυμούνται τους κανόνες και τις προσδοκίες των γονέων τους κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής και ενδέχεται να αποχωρήσουν ξαφνικά. Αντί να κυνηγάει ένα μικρό παιδί, καλέστε το όνομά του ή πείτε μια οικεία λέξη ή συγκεκριμένη φράση που θα τον σταματήσει και θα τον αποσπάσει. Τον δώστε μια αγκαλιά για να επιστρέψετε στο πλευρό σας. Στη συνέχεια, κατευθύνετε αμέσως την προσοχή του σε μια ασφαλή εκτροπή πριν του υπενθυμίσετε τους κανόνες.

Κάνετε το Fun Fun

Το τραγούδι, ο ρυθμός, ο χορός, η πορεία ή το άλμα μπορούν να ενθαρρύνουν τα νήπια να μένουν κοντά σας ενώ πηγαίνουν από το ένα μέρος στο άλλο. Για να εστιάσετε την προσοχή σας ενώ είστε έξω στο κοινό, εμπλέξτε το παιδί σας παίζοντας απλά παιχνίδια, ζητώντας της να αντιγράψει τα αστεία σας κινήματα, λέγοντας ανόητα λόγια ο ένας στον άλλο ή παίζοντας “Μπορείτε να δείτε τι βλέπω;”

Τα μικρά παιδιά προσπαθούν συχνά να ξεφύγουν επειδή βαριούνται. Ενημερώστε το παιδί σας ότι χρειάζεστε τη βοήθειά του για να επιλέξετε τα είδη παντοπωλείου, να επιστρέψετε τα βιβλία της βιβλιοθήκης ή να πάρετε το σκυλί σας στον κτηνίατρο. Τα περισσότερα μικρά παιδιά αγαπούν να βοηθήσουν, οπότε δώστε στο παιδί σας μια συγκεκριμένη δουλειά και είναι λιγότερο πιθανό να περιπλανηθεί. Πριν φτάσετε στον προορισμό σας, υπενθυμίστε στο μικρό παιδί σας πώς περιμένετε να δράσει. Θυμηθείτε να επαινείτε την καλή συμπεριφορά του παιδιού σας.

Οι γονείς πρέπει να παρέχουν τα όρια και τα όρια τα νήπια πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και τα μικρά παιδιά να διαβεβαιώνουν τον εαυτό τους ελέγχοντας για να δουν αν μπορούν να εξαρτηθούν από εσάς για να τα προστατεύσουν. Ενώ τα μικρά παιδιά ασκούν την ανεξαρτησία, δοκιμάζουν επίσης να δουν πώς αντιδράτε. Το παιδί σας δεν τρέχει μακριά για να είναι κακό ή προκλητικό, σημειώνει η Patricia Shimm, διευθύντρια του Κέντρου για την ανάπτυξη μικρών παιδιών στο κολέγιο Barnard. Το παιδί σας είναι ενθουσιασμένο και ενθουσιασμένο από τη νέα του αίσθηση ελευθερίας και κινητικότητας, και είναι φυσικό να θέλετε να τα δοκιμάσετε. Ο ρόλος του γονέα είναι να είναι εκεί όταν το μικρό παιδί κοιτάει πίσω ή να έρθει να τον βρει και να τον φέρει πίσω όταν ο μεγάλος κόσμος ξαφνικά αισθάνεται τρομακτικός.

Νήπια ως Βοηθοί

Όρια και όρια