Πώς να κρατάτε τα πόδια σας ίσια ενώ κάνετε διαχωρισμούς

Κάνοντας διαχωρισμούς με ένα πόδι μπροστά σας και ένα πόδι πίσω σας απαιτεί ευελιξία σε δύο μεγάλες μυϊκές ομάδες. Για το μπροστινό πόδι, οι κώνοι στο πίσω μέρος του ποδιού είναι τεντωμένοι στις σχισμές. Για το πίσω πόδι, οι σχισμές προκαλούν τους καμπτήρες του ισχίου στο μπροστινό μέρος του ισχίου.

Πιθανά προβλήματα

Για τους περισσότερους ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν διαχωρισμούς, το πρόβλημα πόδι είναι το πίσω πόδι. Επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι πέρασαν ένα σημαντικό χρονικό διάστημα κάθονται κάτω, flexors hip τους γίνονται συντομότεροι. Οι σύντομοι κάμποι του ισχίου δυσκολεύουν να κατεβούν σε όλο το έδαφος σε ένα σχίσιμο και θα σας κάνουν να λυγίζετε το πίσω πόδι σας. Το τέντωμα των flexors του ισχίου είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να είστε σε θέση να κρατάτε τα πόδια σας ευθεία σε σχισμές.

Lunge Stretch

Το τέντωμα ελαστικού επεκτείνει αποτελεσματικά τους flexors του ισχίου σας. Ξεκινήστε να γονατίσετε στο πάτωμα. Τοποθετήστε το δεξιό σας πόδι επίπεδη στο έδαφος μπροστά σας, με το δεξιό γόνατο λυγισμένο. Μετακινήστε το δεξί σας πόδι μακριά από το σώμα σας μέχρι να αισθανθείτε ένα τέντωμα στο μπροστινό μέρος του αριστερού ισχίου σας, κρατώντας το γόνατο πάνω από τα δάχτυλα των ποδιών σας. Καθώς τεντώνετε, εμπλέξτε τους κοιλιακούς σας και κρατήστε τον κορμό σας όρθιο. Αν λυγίζετε τον κορμό σας προς τα εμπρός, δεν θα επιμηκύνετε αποτελεσματικά τους καμπτήρες του ισχίου σας. Αν αυτή η θέση είναι πολύ δύσκολη, μπορείτε να τοποθετήσετε το δεξί σας πόδι σε μια υπερυψωμένη επιφάνεια, όπως μια καρέκλα ή πάγκο.

Εναλλακτική τέντωμα

Ενώ το τέντωμα ελαστικότητας είναι ένα αποτελεσματικό τέντωμα για τους flexors του ισχίου, μπορείτε να το εναλλάξετε με ένα άλλο stretch flexor του ισχίου για να φέρετε κάποια ποικιλία στην εκπαίδευση ευελιξίας σας. Καθίστε στο πάτωμα και λυγίστε το δεξί γόνατό σας έτσι ώστε το πόδι σας να έρχεται προς το σώμα σας και το γόνατό σας κινείται προς τα έξω, σύμφωνα με το ισχίο σας. Τεντώστε το αριστερό πόδι σας πίσω σας. Κρατήστε τα ισχία σας πλατιά, ο κορμός σας όρθιος και το πίσω γόνατό σας στραμμένο προς το πάτωμα.

Σκέψεις

Για μερικούς ανθρώπους, οι διαχωρισμούς μπορεί να πάρουν κάποιο χρόνο για να κάνουν καλά. Να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας και να τεντώσετε με συνέπεια, αλλά ποτέ στο σημείο του πόνου. Αν επικεντρωθείτε στην καλή εκτέλεση των διαχωρισμών σας με καλή φόρμα, θα βελτιώσετε την πάροδο του χρόνου. Δώστε προσοχή στη θέση του άνω μέρους του σώματος σας όταν κατεβαίνετε στη διάσπασή σας. Πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να κινούν το σωματικό τους βάρος πάνω από τα μπροστινά πόδια τους, μειώνοντας το τέντωμα στο πίσω πόδι. Εάν θέλετε να τεντώσετε τους flexors του ισχίου, κρατήστε τον κορμό σας όσο πιο όρθιο γίνεται. Πάντοτε να ζεσταίνετε με τουλάχιστον πέντε ή 10 λεπτά ελαφριάς αερόβιας άσκησης πριν από το τέντωμα.