Πώς να κρατήσει το βάρος κάτω κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Παρά όλη την εστίαση στην απώλεια βάρους στον αμερικανικό πολιτισμό, η εγκυμοσύνη είναι ο χρόνος στη ζωή μιας γυναίκας, όταν υποτίθεται ότι κερδίζει βάρος, όχι να το ρίχνει. Γενικά, μια γυναίκα πρέπει να κερδίσει μεταξύ 25 και 35 κιλών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αν και αυτό ποικίλλει με βάση το βάρος της προκαταρκτικής σκέψης. Με την ευλογία να κερδίσουμε βάρος, όμως, μαζί με το ταχέως αναπτυσσόμενο παιδί μέσα σε αυτήν, μερικές γυναίκες δυσκολεύονται να κρατήσουν μέσα στο συνιστώμενο εύρος βάρους.

Μάθετε το σωστό αριθμό θερμίδων για το στάδιο της εγκυμοσύνης σας. Σύμφωνα με το MedlinePlus, οι γυναίκες στο πρώτο τρίμηνο χρειάζονται περίπου 1.800 θερμίδες την ημέρα. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, χτύπησε μέχρι 2.200 θερμίδες την ημέρα και στη συνέχεια 2.400 θερμίδες στο τρίτο τρίμηνο.

Αποφύγετε τον πειρασμό να απολαύσετε συχνά τη λαχτάρα σας εάν πετάτε για ζάχαρη, εξευγενισμένους υδατάνθρακες ή λιπαρά ή αλμυρά τρόφιμα. Δεν χρειάζεται να στερήσετε τον εαυτό σας κάθε φορά που επιθυμείτε ένα κύπελλο παγωτού, αλλά παρατηρήστε πόσα θερμίδες προσθέτει στην καθημερινή διατροφή σας – ίσως μόνο μια κουταλιά ή δύο παγωτά χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη Χαλαρώστε την επιθυμία, παρά ολόκληρο το μπολ.

Εξοικονομήστε το μεγαλύτερο μέρος των ημερήσιων θερμίδων σας για υγιεινά, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα που θα βοηθήσουν το μωρό σας να αναπτυχθεί υγιεινά Επιλέξτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά για σνακ και φτιάξτε τα γεύματά σας από άπακλες πρωτεΐνες όπως τα πουλερικά ή τα φασόλια, ολόκληρα δημητριακά όπως το καστανό ρύζι και τα γαλακτοκομικά προϊόντα μειωμένων λιπαρών, συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και του γιαουρτιού.

Κρατήστε τα τρόφιμα πλούσια σε νάτριο στο ελάχιστο. Το αλάτι αναγκάζει το σώμα σας να συγκρατήσει το νερό, το οποίο μπορεί να οδηγήσει την κλίμακα στην εμφάνιση υψηλότερου αριθμού στο επόμενο ραντεβού του γιατρού σας. Μην προσθέτετε αλάτι στα τρόφιμα και εστιάστε στα μαγειρικά γεύματα στο σπίτι αντί να παραγγείλετε τη λήψη – παρόλο που τα ενεργειακά σας επίπεδα είναι χαμηλά.

Ενσωματώστε επιπλέον σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ζωή. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, η κόπωση δυσκολεύει να αφιερώσει χρόνο στην άσκηση, ενώ το τρίτο τρίμηνο φέρνει πόνους στο σώμα και, πάλι, εξάντληση. Το FitPregnancy συνιστά να στέκεστε ψηλά και να περπατάτε για 10 λεπτά κάθε ώρα, προσθέτοντας μερικές κινήσεις του χορού, κάνοντας δουλειές του σπιτιού ή παίζοντας με τα άλλα παιδιά ή τα κατοικίδια ζώα σας.

Συμμετέχετε τακτικά σε ασκήσεις χαμηλής έντασης · ​​επιλογές όπως περπάτημα, κολύμβηση ή προγεννητική γιόγκα. Κρατήστε το καρδιακό σας ρυθμό κάτω από 140 παλμούς ανά λεπτό, λέει ο μαιευτήρας Jeanne-Marie Guise στην ιστοσελίδα του BabyCenter, που θα μπορούσε να αποτρέψει αρκετά αίμα από το να φτάσει στο μωρό σας.