Πώς να κρατήσετε τα παιδικά γεύματα ζεστά

Τα παιδιά μπορούν να είναι επιλεκτικοί τρώγοντες. Όταν πρόκειται για τη συσκευασία ενός σχολικού γεύματος, οι περισσότεροι γονείς επιλέγουν σάντουιτς, πουτίγκα ή κύπελλα φρούτων και άλλα μη φθαρτά αντικείμενα. Πολλά κρύα τρόφιμα μπορούν να διατηρηθούν κρύα με τη χρήση μονωμένου κουτιού με το μεσημεριανό γεύμα ή με τη χρήση συσκευασιών πάγου. Για να παρέχετε στο παιδί σας ποικιλία ή για ένα παιδί που δεν μπορεί να απολαύσει κρύα τρόφιμα, μπορείτε να επιλέξετε να συσκευάσετε ένα ζεστό γεύμα για το παιδί σας. Με την προετοιμασία, μπορείτε να διατηρήσετε το μεσημεριανό γεύμα του παιδιού σας ζεστό μέχρι να έρθει η ώρα να φάτε.

Χρησιμοποιήστε ένα θερμοστάτη. Πακετάρετε τρόφιμα όπως σούπα, μακαρόνια και τυρί, ή τσίλι σε ένα θερμοκήπιο για να τα κρατήσετε ζεστά μέχρι το μεσημέρι.

Ζεστάνετε το γεύμα στο φούρνο μικροκυμάτων για να το κάνετε ζεστό. Τραβήξτε το ζεστό φαγητό σε αλουμινόχαρτο μετά το φούρνο μικροκυμάτων για να διατηρήσετε τη θερμότητα. Τοποθετήστε το τυλιγμένο φαγητό στο εσωτερικό του τσαγιού του παιδιού σας. Αυτό θα λειτουργήσει για τρόφιμα όπως πίτσα, τα οποία μπορούν να καταναλωθούν κρύα, ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Χρησιμοποιήστε ένα μικρό ψυγείο και ζεστό νερό. Αντί να τοποθετείτε πακέτα πάγου σε ένα ψυγείο, γεμίστε μια φιάλη νερού με ζεστό νερό. Τοποθετήστε το τρόφιμο – συσκευασμένο σε πλαστικές σακούλες – πάνω από το ζεστό νερό για να το κρατήσετε ζεστό.

Χρησιμοποιήστε μια μονωμένη σακούλα με το γεύμα με πακέτα θερμότητας. Τοποθετήστε τα πακέτα θερμότητας στο φούρνο μικροκυμάτων. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθεί όλο το δοχείο ζεστό μέχρι το μεσημεριανό γεύμα.