Πώς να κρατήσω τα εσώρουχα μου να μην λεκιάζονται κατά τη διάρκεια της περιόδου μου

Ακόμη και όταν είστε προετοιμασμένοι για την περίοδο σας, μερικές φορές χτυπάει χωρίς προειδοποίηση, με αποτέλεσμα ενοχλητικές διαρροές που λεκιάζουν εσώρουχα και παντελόνι. Η διαρροή μπορεί επίσης να συμβεί όταν νομίζετε ότι είστε προστατευμένοι με ένα ταμπόν ή ένα μαξιλάρι. Αυτά τα ατυχήματα δημιουργούν πρόσθετο πλύσιμο ρούχων – μπορείτε ακόμη και να εξαντλήσετε μετρητά για νέα εσώρουχα. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να χάσετε χρόνο και χρήματα που αντιμετωπίζουν λεκέδες εμμηνόρροιας. Με τη λήψη μέτρων για την προστασία του εαυτού σας, μπορείτε να αποτρέψετε διαρροές και να διατηρήσετε τα εσώρουχα χωρίς λεκέδες.

Φορέστε ένα παχύτερο μαξιλάρι όταν νομίζετε ότι η περίοδος σας θα είναι βαρύτερη. Τα μαξιλαράκια με φτερά προσφέρουν επιπλέον προστασία.

Χρησιμοποιήστε ένα ταμπόν αντί για ένα μαξιλάρι. Τα ταμπόν απορροφούν το εμμηνορροϊκό αίμα προτού πλησιάσει το εσώρουχο σας, μειώνοντας την πιθανότητα διαρροών και λεκέδων.

Τοποθετήστε σωστά το ταμπόν σας. Εάν δεν το κάνετε αυτό, το ταμπόν δεν είναι σε θέση να εμποδίσει την εμμηνόρροια ροή. Όταν εισάγετε σωστά ένα ταμπόν, δεν μπορείτε να το αισθανθείτε. Όλα τα ταμπόν έρχονται με οδηγίες που σας δείχνουν τον σωστό τρόπο εισαγωγής τους.

Φορέστε ένα ταμπόν και ένα μαξιλάρι μαζί αν έχετε μια πολύ βαρύ ροή. Το μαξιλάρι παρέχει αντίγραφο ασφαλείας σε περίπτωση αποτυχίας του ταμπόν.

Δοκιμάστε ένα διαφορετικό μαξιλάρι ή ταμπόν. Χρησιμοποιήστε ένα προϊόν που έχει σχεδιαστεί για να απορροφά μια βαρύτερη ροή ή να μεταβείτε σε άλλη μάρκα. Τα σώματα των γυναικών έχουν διαφορετικό σχήμα, επομένως ένα προϊόν που λειτουργεί για μια γυναίκα μπορεί να μην λειτουργεί για εσάς.

Αλλάξτε το ταμπόν ή το ταμπόν σας τακτικά, τουλάχιστον κάθε λίγες ώρες, ανάλογα με τη ροή και την απορροφητικότητα του προϊόντος. Μην φοράτε ταμπόν ή ταμπόν όλη την ημέρα χωρίς να την αντικαθιστάτε, ακόμα κι αν έχετε μια ροή φωτός.

Προσαρμόστε τη θέση ύπνου σας εάν παρατηρήσετε διαρροή κυρίως νύχτα. Διαρροή είναι πιθανό να συμβεί όταν κοιμάστε στην πλάτη σας, οπότε προσπαθήστε να κοιμηθείτε στην πλευρά σας. Αν νομίζετε ότι θα διαρκέσει τη νύχτα, σκεφτείτε να κοιμηθείτε σε μια πετσέτα ή δύο για να προστατεύσετε το κρεβάτι σας.