Πώς να μαγειρέψει το φαγητό για να φάει

Το Fatback είναι ένα φθηνό προϊόν χοιρινού κρέατος που πωλείται μερικές φορές αλατισμένο. Η περικοπή προέρχεται από το πίσω μέρος του χοίρου. Ακόμα κι αν νομίζετε ότι το fatback είναι πολύ λιπαρό και αλμυρό για να τρώτε ως κύριο πιάτο, έχει μια ισχυρή γεύση που το καθιστά χρήσιμο για την αρωματισμό άλλων τροφίμων, όπως τα φασόλια και το πατέ. Μπορεί να χρειαστεί να δείτε ένα κρεοπωλείο για να πάρετε τα χέρια σας στη βάση, δεν είναι διαθέσιμο σε πολλά σούπερ μάρκετ.

Απαγορεύεται η απομάκρυνση των παχιών, αν έχετε αγοράσει μια παχιά πλάκα και πρέπει να την κόψετε σε λεπτότερες φέτες. Αυτό κάνει την κοπή ευκολότερη.

Το Blanch θεραπεύεται με το βράσιμο του μέσα σε νερό για αρκετά λεπτά πριν χρησιμοποιήσετε το για να μαγειρέψετε εάν θέλετε να μειώσετε την αλμυρή γεύση.

Μαγειρέψτε το κρασί σε ένα μόνο στρώμα, σε μέτρια φωτιά, σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι. Επειδή η περιεκτικότητα λίπους στο λίπος είναι τόσο υψηλή, δεν υπάρχει ανάγκη να προσθέσετε επιπλέον λάδι στο ταψί.

Αναποδογυρίστε το κάλυμμα αν οι άκρες στρέψουν για να εξασφαλίσετε ομαλό μαγείρεμα. Αφαιρέστε από τη φωτιά όταν το κρέας σκουραίνει και γίνεται τραγανό, συνήθως περίπου πέντε ή έξι λεπτά στο μαγείρεμα.

Τοποθετήστε τις μαγειρεμένες φέτες σε μια πετσέτα χαρτιού ενώ ψύχονται για να απορροφήσουν τυχόν υπερβολικό λάδι. Σερβίρετε ζεστό.