Πώς να μαγειρέψετε ένα 1-in. Ψιλοκομμένο μπριζόλα

Το κουνιστό κρέας προέρχεται από τον τσοκ ή τον ώμο της αγελάδας. Όπου βρίσκεται η λεπίδα του ώμου, υπάρχουν δύο κύριοι μύες – ένας πάνω από την ωμοπλάτη, που ονομάζεται κορυφαία λεπίδα και ένας κάτω από την λεπίδα ώμου, που ονομάζεται κάτω από τη λεπίδα. Οι μπριζόλες μπαστούνι τσοκ μπορούν να προέλθουν από καθένα από αυτά, αν και οι πιο τρυφερές ποικιλίες βρίσκονται γενικά στην κορυφή περιοχή των λεπίδων. Τα ψωμάκια τσαγιού κόβονται συχνά σε μπριζόλες 1 ίντσας που απολαμβάνουν ελάχιστα καρυκεύματα και μέτρια υψηλή θερμότητα.

Προετοιμάστε τις μπριζόλες για το μαγείρεμα, κόβοντας κάθε υπερβολικό λίπος με ένα κοφτερό μαχαίρι και καρυκεύοντας ελαφρά με αλάτι και πιπέρι. Εάν οι μπριζόλες σας ήταν στο ψυγείο, αφήστε τους να ξεκουραστούν σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά πριν από το μαγείρεμα, για να επιτύχετε πιο συνεκτικό μαγείρεμα. Μια κρύα μπριζόλα είναι πιο πιθανό να χτυπάει έξω, ενώ το εσωτερικό ζεσταίνει.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα με βαρύ πυθμένα πάνω από μέτρια υψηλή θερμότητα και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας. Του βουτύρου ή του ελαίου, με κλίση της κατσαρόλας έτσι ώστε το βούτυρο ή το λάδι να κατανέμονται ομοιόμορφα.

Ρυθμίστε τις μπριζόλες στο τηγάνι και μαγειρέψτε τους για τρία έως πέντε λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο ομοιότητάς τους. Οι διακυμάνσεις στη θερμοκρασία του φούρνου θα καθορίσουν τους χρόνους μαγειρέματος. Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ συνιστά να μαγειρεύουν μπριζόλες σε εσωτερική θερμοκρασία τουλάχιστον 145 βαθμών Φαρενάιτ.

Αφαιρέστε τις μπριζόλες και αφήστε τους να ξεκουραστούν για τουλάχιστον πέντε λεπτά πριν από τη σάλτσα. Εάν αφήσετε τις μπριζόλες να ξεκουραστούν, θα βοηθήσετε τους χυμούς να αναρροφούν στο κρέας και να κρατήσουν τα μπιφτέκια τρυφερά.