Πώς να μαγειρέψετε μια μπριζόλα στο βούτυρο στη σόμπα σε ένα τηγάνι

Το μαγείρεμα μιας μπριζόλας σε βούτυρο στη σόμπα παράγει μια τραγανή εξωτερική κρούστα με ζουμερή εσωτερική επιφάνεια. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί μια καλή ποσότητα βουτύρου για να δώσει τη γεύση της μπριζόλας δημιουργώντας ταυτόχρονα μια κρούστα στο εξωτερικό. Χρησιμοποιήστε μόνο το λίπος από το μπριζόλα αρχικά για να λιπάνετε το τηγάνι, και μαγειρέψτε τη μπριζόλα για λίγα λεπτά, μετά από αυτό, αφήστε το βούτυρο να αναλάβει. Αυτή η τεχνική απαιτεί να παρακολουθείτε προσεκτικά τη μπριζόλα και να εκτιμήσετε το χρόνο μαγειρέματος που βασίζεται κυρίως στην εμφάνιση. Αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι ζουμερό, τρυφερό και αξίζει την πρόσθετη προσπάθεια.

Ρυθμίστε τη λεκάνη σε έναν καυστήρα με καυστήρα που έχει ρυθμιστεί σε μέτρια φωτιά.

Ρυθμίστε το μπριζόλα στη λιπαρή άκρη της στο τηγάνι, πρέπει να καθίσει σε όρθια θέση.

Μαγειρέψτε μέχρι να παραχθεί ένα στρώμα λίπους στο ταψί · αυτό θα πρέπει να διαρκέσει περίπου πέντε λεπτά.

Αναποδογυρίστε απαλά τη μπριζόλα με ένα ζεύγος λαβίδων σε μία από τις επίπεδες πλευρές και μαγειρέψτε για άλλα πέντε λεπτά.

Αναποδογυρίστε τη μπριζόλα στην άλλη επίπεδη πλευρά, ξανά χρησιμοποιώντας τα λαβίδες και μαγειρέψτε για άλλα πέντε λεπτά.

Αφαιρέστε τη μπριζόλα από το τηγάνι.

Αδειάστε το λίπος στο τηγάνι. Σκουπίστε το τηγάνι με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε όλα τα πλεονάζοντα γράσα και να εξοικονομήσετε θερμίδες.

Προσθέστε αρκετό βούτυρο στο τηγάνι για να το καλύψετε. Ενώ οι περισσότερες συνταγές απαιτούν τη χρήση περίπου 3 κουταλιών σούπας βουτύρου με αυτή την τεχνική, μπορείτε να πάρετε με λιγότερο. Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε με λίγο το βούτυρο με ελαιόλαδο.

Τοποθετήστε το μπριζόλα πίσω στη λεκάνη.

Πασπαλίστε την κορυφή ομοιόμορφα με αλάτι και αφήστε τη μπριζόλα να μαγειρέψει για περίπου έξι λεπτά.

Μασήστε τη μπριζόλα με το βούτυρο, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, συνεχώς, ενώ οι ψητές μπριζόλες.

Αναποδογυρίστε τη μπριζόλα με τις λαβίδες και αλατοποιήστε την κορυφή της μπριζόλας.

Βράστε τη μπριζόλα για άλλα τρία λεπτά ενώ το βάζετε με το βούτυρο.

Αφαιρέστε τη μπριζόλα από το τηγάνι.