Πώς να μαγειρέψουν ένα κομμάτι αγγλικό κομμάτι βόειο κρέας ψητό ψητό

Το αγγλικό κομμένο ψητό τσοκ είναι ένα λιπαρό και γευστικό κομμάτι κρέατος. Επειδή είναι από τον ώμο της αγελάδας, είναι πιο σκληρή από κάποιες άλλες περικοπές κρέατος και ανταποκρίνεται καλά στη ζύμη ή το ψήσιμο σε υγρό. Το μαγείρεμα αυτού του κρέατος σε μπορντό κρασί όχι μόνο διαφημίζει μια πλούσια γεύση στο ψητό, αλλά και η οξύτητα του κρασιού τρυώνει και το κρέας. Το υγρό στο κάτω μέρος του τηγανιού κάνει επίσης μια καλή συνοδεία για το τελειωμένο ψητό.

Ζεστάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς Fahrenheit.

Ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα. Σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι την ημιδιαφανή.

Ανακατέψτε τα μανιτάρια του κουμπιού και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Προσθέστε το κρασί και μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλά επίπεδα. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει ενώ προετοιμάζετε το κρέας.

Ζεσταίνετε το χυτοσίδηρο ολλανδικό φούρνο στο μέσο στη σόμπα. Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ταψί.

Πασπαλίστε το αλάτι και το πιπέρι στο κρέας για να δοκιμάσετε. Βάλτε το κρέας στον ολλανδικό φούρνο και καφέ το κρέας σε όλες τις πλευρές.

Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό και ρίξτε το σοταρισμένο κρεμμύδι και σάλτσα κρασιού στο ολλανδικό φούρνο. Βάλτε τον ολλανδικό φούρνο στο φούρνο και μαγειρέψτε για δύο ώρες ή μέχρι το ψητό είναι αρκετά τρυφερό για να το κόψετε με ένα πιρούνι.

Βάλτε το ολλανδικό φούρνο πίσω στη σόμπα και μεταφέρετε το κρέας σε μια πιατέλα που σερβίρει. Αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για 10 έως 20 λεπτά.

Γυρίστε τον καυστήρα κάτω από τον ολλανδικό φούρνο στο μέσο. Αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο λίπος από την επιφάνεια των παγίδων της λεκάνης. Αφήστε τους χυμούς να σιγοβράσουν και να μειώσουν κατά το ήμισυ.

Κόψτε το ψητό, ρίχνετε το τηγάνι πάνω από το κρέας και σερβίρετε.