Πώς να μαγειρέψουν κοτόπουλο καπόνι

Οι κάπνοι είναι αρσενικά κοτόπουλα που έχουν τροποποιηθεί χειρουργικά. Είναι πολύτιμα για την ελαφρώς μεγαλύτερη ποσότητα κρέατος που προσφέρεται στο στήθος που περιέχουν. Παραδοσιακά, η παρασκευή καβουρδισμένου καπών είναι μια απόλαυση διακοπών, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην τους εξυπηρετήσετε οποιαδήποτε στιγμή. Ξεκινώντας από μια υψηλότερη θερμοκρασία όταν ψήνετε ένα κουπόνι συμβάλλει στη γρήγορη αύξηση της θερμοκρασίας, που επιτρέπει στο κρέας να μαγειρεύει πιο γρήγορα και να μην στεγνώσει. Το ψήσιμο κοτόπουλων καπό εξασφαλίζει αργά ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι τρυφερό και υγρό.

Προθερμάνετε το φούρνο σας σε 450 βαθμούς Φαρενάιτ.

Επαλείψτε ένα τηγάνι ψησίματος και το ράφι που ταιριάζει στο εσωτερικό του με το σπρέι μαγειρικής.

Αφαιρέστε τα εντόσθια από τον καπό σας και ξεπλύνετε καλά, μέσα και έξω, με δροσερό νερό.

Φορέστε τον καπόνη στεγνό με χαρτοπετσέτες και το βάζετε στο ταψί, πάνω στο λαδωμένο ράφι.

Βάλτε μαλακό, αλατισμένο βούτυρο σε όλο το κουτάνι με τα χέρια σας. Κάντε το επίχρισμα λίγο παχύτερο στα κορδόνια και τα φτερά επειδή τείνουν να καφέει γρηγορότερα από το στήθος.

Πασπαλίστε τα πουλερικά καρυκεύματα σε όλο το κουπόνι και γυρίστε το στήθος του πουλιού στη σχάρα ψησίματος. Προσέξτε, θα είναι ολισθηρό και δεν θέλετε να ξεφύγει από σας.

Ρίξτε ένα μικρό ποτήρι λευκό κρασί πάνω από τον καπό και προσθέστε μια ίση ποσότητα νερού στο τηγάνι ψησίματος.

Βράζουμε τον καπόνη για 20 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το τηγάνι ψησίματος από το φούρνο.

Εισάγετε ένα πιρούνι σε κάθε πλευρά του κουπονιού λίγο πάνω από τα πτερύγια και γυρίστε τον καπόνο έτσι ώστε να είναι μπροστά από το στήθος. Εργαστείτε αργά και με προσοχή, ώστε να μην πιτσιλίζετε τον εαυτό σας με ζεστό χυμό κοτόπουλου ή να χάσετε τον έλεγχο του κουπονιού.

Βάλτε το τηγάνι ψησίματος πίσω στο φούρνο και συνεχίστε το ψήσιμο του καπό για περίπου δύο ώρες, Βάζοντας το περιστασιακά με τους χυμούς φλιτζάνι. Ο καπόνας γίνεται όταν είναι χρυσοκαστανό και ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης που εισάγεται στο στήθος διαβάζει 165 βαθμούς Φαρενάιτ.