Πώς να μαγειρέψουν λωρίδες ώμου χοιρινού κρέατος

Οι αποξηραμένες λωρίδες ώμου χοιρινού κρέατος – που ονομάζονται επίσης νύχι στυλ χοιρινού κρέατος – είναι λωρίδες 2 ιντσών που κόβονται από τον ώμο χοιρινού κρέατος. Είναι μαρμάρινα με λίπος και συνδετικό ιστό, που σπάει με μακρύ αργό μαγείρεμα για να ταιριάζει με την τρυφερότητα των μπάρμπεκιου πλευρών. Το να τα σιγοβράζετε στο νερό βοηθάει πρώτα να αποκαταστήσει ένα μέρος του λίπους και να σπάσει τον συνδετικό ιστό χωρίς να τα στεγνώσει. Τελειώνοντας τα στην σχάρα σας βοηθά να καραμελοποιήσετε τη σάλτσα μπάρμπεκιου και καφέ την επιφάνεια για επιπλέον γεύση.

Τοποθετήστε τις λωρίδες σε ένα αποθέμα και προσθέστε αρκετό νερό για να τις καλύψετε μόλις.

Προσθέστε τα καρυκεύματα, βράστε το νερό, χαμηλώστε τη θερμότητα και καλύψτε το δοχείο. Σιγοβράζουμε για μία έως δύο ώρες, έως ότου οι νευρώσεις είναι τρυφερές και το λίπος έχει αποδώσει.

Προθερμάνετε τη σχάρα σας σε μέτρια υψηλή και βουρτσίστε τη σχάρα με λάδι.

Αφαιρέστε τις ταινίες χοιρινού κρέατος από το νερό και τοποθετήστε τις σε ένα μπολ. Ρίξτε αρκετή σάλτσα μπάρμπεκιου πάνω τους για να τα πατάτε ελαφρά. Χρησιμοποιήστε λαβίδες ή κουτάλι με σχισμές για να γυρίσετε προσεκτικά τις ταινίες έτσι ώστε να είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένες.

Βάλτε τις ταινίες σας στη σχάρα. Τους γυρίστε συχνά, βάζοντας περισσότερη σάλτσα μπάρμπεκιου, έως ότου τα εξωτερικά φύλλα αρχίσουν να καφετί και η σάλτσα διοχετεύεται και αρχίζει να καραμελοποιείται. Σερβίρετε με το υπόλοιπο της σάλτσας μπάρμπεκιου στο πλάι.

Ζεστάνετε το τηγάνι σας σε μέτρια φωτιά ενώ κόβετε τις ταινίες σε κύβους 2 ιντσών.

Μπάρμπεκιου Ταινίες ώμου από χοιρινό

Χοιρινό Καρνίτα

Πασπαλίστε τους κύβους με αλάτι και ρίγανη και τοποθετήστε τα στο τηγάνι σας. Προσθέστε αρκετό νερό για να καλύψετε μόλις τους κύβους.

Βγάλτε το νερό σε βράσιμο, χαμηλώστε τη μέση χαμηλή και αφήστε το χοιρινό σας να σιγοβράσει για 45 έως 60 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το νερό και το χοιρινό είναι τρυφερό. Θα καφέ και θα πάρει τραγανές άκρες στο δικό του λίπος.

Αφαιρέστε το χοιρινό από το τηγάνι σας και το τεμαχίστε με δύο διχάλες.

Καθαρίστε το τηγάνι και χρησιμοποιήστε το για να θερμάνετε τις τορτίγες. Σερβίρετε ζεστές τορτίγλες, ζεστές καρντινές και τα καρυκεύματα μαζί ώστε ο καθένας να μπορεί να κάνει ένα burrito carnitas.