Πώς να μαγειρέψουν μπάλες ταπιόκας

Προερχόμενα από τη ρίζα της μανιόκας, επεξεργάζονται μπάλες ταπιόκας, σφαιρικά μαργαριτάρια που χρησιμοποιούνται συχνότερα ως παράγοντας πάχυνσης. Τα μαλακά, μαστιχένια μπιφτέκια είναι το βασικό συστατικό σε επιδόρπια όπως η πουτίγκα ταπιόκας και το τσάι με φούσκα, ένα γλυκό μη αλκοολούχο γλυκό δημοφιλές με ανθρώπους όλων των ηλικιών. Παρόλο που η ταπιόκα είναι επίσης διαθέσιμη σε στιγμιαία ή κοκκοποιημένη μορφή, η πιο αναγνωρίσιμη μορφή μαργαριταριού παρέχει μια ζαχαρωμένη υφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σούπες, σάλτσες, πίτες και σάλτσες.

Φέρτε 7 φλιτζάνια νερό για να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Προσθέστε την ταπιόκα στο βραστό νερό σε ένα αργό αλλά σταθερό ρεύμα μέχρι να ανέβει στην κορυφή του νερού και να επιπλεύσει.

Μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια χαμηλή και τοποθετήστε ένα καπάκι στο δοχείο. Συνεχίστε να βράζετε την ταπιόκα για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν ημιδιαφανή τα μαργαριτάρια.

Αποστραγγίστε την ταπιόκα πάνω από ένα φίλτρο και πλένετε καλά με δροσερό, τρεχούμενο νερό. Χρησιμοποιήστε τη μαγειρευμένη ταπιόκα σύμφωνα με τη συνταγή ή το κάλυμμα και αποθηκεύστε τα αχρησιμοποίητα μαργαριτάρια στο ψυγείο.