Πώς να μαγειρέψουν μπριζόλα μπριζόλα στη σόμπα

Η μπριζόλα Chuck, που μερικές φορές αποκαλείται μπριζόλα επτά οστών επειδή το οστό έχει σχήμα επτά, είναι ένα από τα φθηνότερα κομμάτια του βοείου κρέατος, συχνά φτιαγμένο σε χάμπουργκερ. Η μπριζόλα έχει άφθονο λίπος, που της δίνει μια γερή γεύση, ωστόσο, έχει και πολλούς συνδετικούς ιστούς και χτένι, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη μπριζόλα σκληρή και μασώμενη όταν δεν έχει ψηθεί. Το μπριζόλα Chuck αποδίδει καλύτερα όταν μαγειρεύεται σε χαμηλή φωτιά για μεγάλο χρονικό διάστημα χρησιμοποιώντας μια μέθοδο υγρής μαγειρέματος, όπως το βράσιμο ή το ψήσιμο. Η μακρά, αργή θερμότητα διασπά το κολλαγόνο και το φιλέτο γίνεται υγρό και τρυφερό. Πριν από το βρεγμένο μαγείρεμα, όμως, η μπριζόλα ξεραίνει με υψηλή ξηρή θερμότητα για να βελτιώσει τη γεύση.

Ανακατέψτε 2 φλιτζάνια αλεύρι με αλάτι, πιπέρι και τυχόν πρόσθετα μπαχαρικά που θέλετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Κόψτε τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια για μπριζόλα και κομμάτια μεγέθους δαγκώματος για στιφάδο. Οι κοινές επιλογές περιλαμβάνουν πατάτες, κρεμμύδια, καρότα, σέλινο, πράσινες πιπεριές και σέλινο.

Πλένετε το μπριζόφι με τρεχούμενο νερό. Αφαιρέστε το υπερβολικό λίπος και τους συνδετικούς ιστούς. Αφαιρέστε τα οστά, αν θέλετε · εάν κάνετε ένα στιφάδο, κόψτε το μπριζόλα σε κομμάτια με μέγεθος δαγκώματος. Όταν ψιλοκομίζετε τη μπριζόλα, το μαγειρεύετε συνήθως ολόκληρο. Βυθίστε το κρέας στο μείγμα αλευριού. Το αλεύρι καφέ καφέ και πυκνώνει τη σάλτσα ως οι μάγειρες μπριζόλας.

Προθερμάνετε έναν ολλανδικό φούρνο σε μια μέση υψηλή θερμότητα μέχρι να πέσει μια σταγόνα νερού όταν πέσει στην επιφάνεια μαγειρέματος. Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας. Του πετρελαίου και αφήστε το να ζεσταθεί μέχρι να αρχίσει να λάμπει και να ξεχωρίζει ή να αρχίζει να καπνίζει. Τοποθετήστε το κρέας στον ολλανδικό φούρνο και βγάλτε όλες τις πλευρές του κρέατος για δύο λεπτά ανά πλευρά. Όταν μαίνεται, οι πρωτεΐνες αλληλεπιδρούν με τα σάκχαρα στην επιφάνεια της μπριζόλας, δημιουργώντας μια κρούστα με εκατοντάδες γευστικές ενώσεις.

Μεταφέρετε το κρέας σε ένα πιάτο. Θερμάνετε 1 κουταλιά της σούπας. Του ελαιολάδου στον ολλανδικό φούρνο και στη συνέχεια προσθέστε τα κομμένα λαχανικά, εκτός από τις πατάτες. Βγάζετε τη μία πλευρά για μερικά λεπτά, στη συνέχεια ανακατεύετε και ξαναπινάτε. Τηγανίζουμε έως ότου αρχίσει να ξεφλουδίζει στο εξωτερικό, αλλά παραμένει τραγανό-τρυφερό. Προσθέστε αποξηραμένα μπαχαρικά.

Deglaze ολλανδική φούρνο, προσθέτοντας 1/2 φλιτζάνι του μαγειρέματος υγρό σας. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να ρίξετε το υγρό γύρω και ξύστε το κάτω μέρος του φούρνου για να χαλαρώσετε τα υπολείμματα τραγανιστών μπριζόλων και λαχανικών. Προσθέστε το υπόλοιπο του υγρού μαγειρέματος. Τα κοινά υγρά περιλαμβάνουν ζωμό, κρασί, σάλτσα ντομάτας, τομάτες σε κύβους και νερό. Γενικά, προσθέστε υγρά που συμβάλλουν στη γεύση. Προσθέστε αρκετό υγρό για να καλύψετε πλήρως τα λαχανικά και το μπριζόλα όταν φτιάχνετε στιφάδο. Γενικά, προσθέτετε λιγότερα υγρά όταν πατάτε.

Παρασκευή

Σόμπα Κορυφαία Μαγειρική

Φέρτε το υγρό σε βρασμό, στη συνέχεια μειώστε τη θερμότητα στη χαμηλή. Καλύψτε τον ολλανδικό φούρνο με ένα σφιχτό καπάκι και σιγοβράστε σύμφωνα με τη συνταγή σας, συνήθως τουλάχιστον δύο ώρες. Ανακατέψτε περιστασιακά, για να σταματήσετε τη διατήρηση του φαγητού στο κάτω μέρος. Όσο περισσότερο μαγειρεύει η μπριζόλα τσοκ, τόσο πιο τρυφερό γίνεται το κρέας. Αν σας αρέσει, έτσι ώστε να είναι πτώση διαγωνισμού, παρατείνετε το χρόνο μαγειρέματος.

Πέτα το ζωμό, αν το επιθυμείτε. Αναμίξτε 2 κουταλιές της σούπας. Από άμυλο αραβοσίτου με ίση ποσότητα ψυχρού νερού σε ένα φλιτζάνι. Εναλλακτικά, κάντε ένα ροζ, ανακατεύοντας ίσες ποσότητες βουτύρου και αλεύρου σε ένα ζεστό τηγάνι. Φέρτε το υγρό στον ολλανδικό φούρνο σε πλήρη βράση. Λίγο κάθε φορά, προσθέστε κάποιο παχυντικό μέσο στο υγρό, ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίστε μέχρι να φτάσει ο ζωμός στην επιθυμητή συνοχή.