Πώς να μαγειρέψουν σπανάκι με αυγά

Τα αυγά είναι ένα ευπροσάρμοστο φαγητό που μπορείτε να μαγειρέψετε με διαφορετικούς τρόπους, με πολλά συνοδευτικά συστατικά και γεύσεις. Προσθέστε διάφορα κρέατα, τυριά ή λαχανικά στα αυγά για να κάνετε ένα αξέχαστο πρωινό, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Το σπανάκι είναι ένα λαχανικό που προστίθεται συχνά σε ομελέτα, ομελέτες ή quiche για να κάνει ένα υγιεινό γεύμα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Χρησιμοποιήστε το κατεψυγμένο ή φρέσκο ​​σπανάκι και χρησιμοποιήστε μόνο ασπράδια αυγών εάν θέλετε να εξαλείψετε το λίπος του κρόκου από το πιάτο.

Πλύνετε 1 λίβρα φρέσκου σπανάκι καλά κάτω από δροσερό, τρεχούμενο νερό.

Προσθέστε το σπανάκι σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά και αφήστε το να μαλακώσει. Θα φαίνεται σαν πολύ σπανάκι στο δοχείο, αλλά συρρικνώνεται σημαντικά.

Μαγειρέψτε το σπανάκι για περίπου τρία λεπτά και στη συνέχεια τοποθετήστε το απευθείας σε ένα λουτρό πάγου για να διατηρήσετε το χρώμα.

Στεγνώστε το σπανάκι σε ένα σάλτσα σαλάτας ή πιέστε το στεγνό με χαρτοπετσέτα.

Χτυπάμε τέσσερα έως έξι αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σπανάκι. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας. Του βούτυρου ή ενός ψεκασμού μαγειρέματος τριών δευτερολέπτων σε μια κατσαρόλα που έχει προθερμανθεί στο μέσο και ρίχνουμε το μίγμα των αυγών στο τηγάνι. Προσθέστε το κιμάκι ή το τζίντζερ με τηγανητά ή μια ζεστή σάλτσα για να αναζωογονήσετε τη γεύση.

Ανακατέψτε το μίγμα των αυγών απαλά γύρω από το τηγάνι και σηκώστε τις άκρες για να επιτρέψετε σε όλα τα άβραστα αυγά να έρθουν σε επαφή με το κάτω μέρος της κατσαρόλας.

Βράζουμε το μείγμα για δύο λεπτά και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε με μια σπάτουλα. Εάν είναι πολύ μεγάλο, αναποδογυρίστε ένα πιάτο στο τηγάνι και ανασηκώστε το έτσι ώστε τα αυγά να βρίσκονται πάνω στο πιάτο. Τραβήξτε το και βγάλτε το στην κατσαρόλα για να μαγειρέψετε την άλλη πλευρά για δύο λεπτά.