Πώς να μαγειρέψουν φαγόπυρο στο φούρνο μικροκυμάτων

Οι καλλιέργειες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το φαγόπυρο στις διάφορες μορφές του: οι Ιάπωνες χρησιμοποιούν το φαγόπυρο για να κάνουν τα πικάντικα ζυμαρικά τους, οι Ρώσοι ψήνουν το φαγόπυρο για να κάνουν kasha, και το πολωνικό ψητό φαγόπυρο και να το συμπεριλάβει στο χοιρινό λουκάνικο ή kishka. Το φαγόπυρο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, καθώς και σημαντικά αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένης της λυσίνης. Το φαγόπυρο δεν είναι σιτάρι: είναι ο σπόρος ενός φυτού που μοιάζει με ραβέντι. Ωστόσο, έχει την πλούσια γεύση σιταριού ολικής αλέσεως.

Ζεσταίνετε το απόθεμα ή το γάλα σε ένα καλυμμένο μπολ με ενέργεια 100% στο φούρνο μικροκυμάτων σας για 2 έως 4 λεπτά, ή μέχρι να φυσαλίδες. Τα φούρνοι μικροκυμάτων μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το χρόνο μαγειρέματος

Τοποθετήστε το φαγόπυρο στο μπολ με τα αποθέματα ή το γάλα και το φούρνο μικροκυμάτων, το φαγόπυρο, καλυμμένο, για πέντε λεπτά.

Ανακατέψτε το φαγόπυρο, βεβαιωθείτε ότι είναι πλήρως ενσωματωμένο με το απόθεμα ή το γάλα. Αφήστε το φαγόπυρο να ξεκουραστεί, καλυμμένο, για 5 λεπτά.

Χαλαρώστε το φαγόπυρο με ένα πιρούνι, στη συνέχεια το καλύψτε ξανά και αφήστε το να ξεκουραστεί για άλλα 5 λεπτά.

Προσθέστε αλάτι ή μέλι για γεύση. Σερβίρετε ζεστό ως πλάκα ή από μόνη της ως δημητριακά για πρωινό.