Πώς να μαγειρεύει ένα ψητό χοιρινό με κόκα-κόλα

Cola κάνει μια ασυνήθιστη μαρινάδα ή μαγειρικό υγρό για ψητά χοιρινού κρέατος και άλλα κρέατα. Τα αρώματα ζάχαρης και καραμέλας σε αυτό προσφέρουν λεπτή γλυκύτητα σε ένα ψητό χοιρινό, ειδικά αν αφήσετε τη σάλτσα να γίνει παχιά και μειωμένη. Χρησιμοποιήστε ψητό οστέινο κοτόπουλο, φρυγανισμένο βούτυρο Boston ή ψητό ώμο, που όλα γίνονται ζουμερά και τρυφερά με μακρύ, αργό μαγείρεμα.

Ζεστάνετε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι που προστατεύει το φούρνο. Αφαιρέστε τα περιτυλίγματα από το ψητό χοιρινό και τοποθετήστε το ψητό στη ζύμη, καφέ σε όλες τις πλευρές. Μεταφέρετε το ψητό σε μια αργή εστία ή αφήστε το στο φούρνο για να φουρνιστείτε.

Αλατοποιήστε και πιπέρι το ψητό ψητά και ρίξτε 1 κουτάλι από κόλα πάνω από αυτό. Προσθέστε λαχανικά, όπως κρεμμύδια, καρότα και σέλινο ή μήλα σε φέτες, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε επιπλέον καρυκεύματα, όπως το δενδρολίβανο ή το θυμάρι ή μια συσκευασία από ξηρό μίγμα κρεμμυδιού.

Καλύψτε και μαγειρέψτε το ψητό στη βραδεία κουζίνα σε χαμηλή ρύθμιση για έξι έως οκτώ ώρες ή καλύψτε και ψήστε το σε φούρνο που θερμαίνεται στους 275 F για τρεις έως τέσσερις ώρες. Όταν τελειώσει, το χοιρινό θα είναι πιρούνι τρυφερό. Ένα θερμόμετρο κρέατος που έχει εισαχθεί στο παχύτερο τμήμα του κρέατος θα πρέπει να διαβάζει 145 F.

Αφαιρέστε το καπάκι και γυρίστε τη φωτιά ψηλά στα τελευταία 30 λεπτά αργής μαγειρέματος. Αν έχετε φούρνο με φούρνο, αφαιρέστε το καπάκι και επιστρέψτε το τηγάνι στο φούρνο για 30 λεπτά, αλλά μην ανασηκώσετε τη θερμότητα. Αυτό το βήμα βοηθά στην πάχυνση της γλυκιάς σάλτσας που γίνεται από την κόλα και επίσης εντείνει τις γεύσεις. Στον φούρνο καφέ το κρέας ελαφρά.