Πώς να μαγειρεύει μια μπριζόλα σε ένα φούρνο μεταφοράς

Οι φούρνοι μεταφοράς λειτουργούν σαν κανονικοί φούρνοι, εκτός από τα μοντέλα μεταφοράς που διαθέτουν μεγάλους ανεμιστήρες που κυκλοφορούν συνεχώς ζεστό αέρα μέσα από τους φούρνους. Δεδομένου ότι ο ζεστός αέρας χτυπάει συνεχώς κάθε μέρος του φαγητού σας καθώς μαγειρεύετε σε φούρνο μεταφοράς, το φαγητό σας μαγειρεύει γρηγορότερα και πιο ομοιόμορφα ότι θα σε ένα παραδοσιακό φούρνο. Οι φούρνοι μεταφοράς δεν έχουν ζεστά και κρύα σημεία όπως συμβαίνει με τους τυπικούς φούρνους. Το μαγείρεμα του φαγητού σας σε φούρνο μεταφοράς συνήθως επιταχύνει το χρόνο μαγειρέματος κατά 25% περίπου. Μαγειρέψτε μια χυμώδη μπριζόλα σε ελάχιστο χρόνο χρησιμοποιώντας το κοτόπουλο του φούρνου μεταφοράς.

Τρίψτε τη μπριζόλα σας με το μείγμα καρυκευμάτων καρυκευμάτων – ή απλώς με αλάτι και πιπέρι – ή τοποθετήστε το σε μαρινάτα σας. Αφήστε το κρέας να καθίσει στο τρίψιμο του ή μαρινάρετε το ενώ το φούρνο σας προθερμαίνεται.

Τοποθετήστε το ανώτερο ράφι στον φούρνο μεταφοράς σας στη δεύτερη θέση από την κορυφή.

Προθερμάνετε το φούρνο σας στη ρύθμιση “Convection Broil” στα 500 Fahrenheit.

Τοποθετήστε τις μπριζόλες σας στο δοχείο κοτόπουλου δύο τεμαχίων που συνοδεύει το φούρνο μεταφοράς.

Σύρετε το τηγάνι πάνω στο ράφι που μόλις τοποθετήσατε και κλείστε την πόρτα του φούρνου.

Μεταφέρετε τη μπριζόλα σας για πέντε λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίστε το μπριζόλα χρησιμοποιώντας μια σειρά λαβίδων και βράστε στη δεύτερη πλευρά για άλλα τρία λεπτά.

Ελέγξτε τη μπριζόλα σας για τη χρήση με ένα θερμόμετρο κρέατος. Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ συνιστά θερμοκρασία 160 μοίρες για μεσαίες μπριζόλες.

Απενεργοποιήστε το φούρνο σας και αφήστε το μπριζόλα σας να ηρεμήσει σε θερμοκρασία δωματίου για πέντε λεπτά πριν το σερβίρετε. Το μπριζόλα σας θα αυξηθεί σε θερμοκρασία περίπου 5 μοίρες κατά τη διάρκεια αυτής της ανάπαυσης.